Hangi Meyve Neye İyi Gelir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Meyve Neye İyi Gelir



Meyveler ve şifaları,meyveler hangi hastalıklara şifadır,meyve isimleri ve faydaları


Hangi meyve neye iyi gelir?

22 Eylül 2010, 13:48Editör

Sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu belirten Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurguluyor


Jay Kordich adlı Amerikalı, 1948 yılında mesane kanserine yakalandı Hastalığın geldiği aşamayı gören doktorların “İyileşmesi mucize olur” dediği Kordich, taze meyve - sebze suyu terapisini kullanarak hastalığını yendi


Reçetelerini “Meyve ve Sebzelerin Gizli Güçleri” adlı kitapta toplayan Jay Kordich’in hastalıklar için önerdiği karışımlardan bazıları:


İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir Cinsel güce yardımcıdır


Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder


Kayısı: Kan yapıcıdır Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır


Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır Yorgunluğa ve ishale birebirdir


Vişne: Mineral ve vitamin deposudur Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir


Greyfurt: Sindirimi uyarır Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür


Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder


Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır


Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler Karaciğeri temizler Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir


Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu’nca tavsiye edilmiştir


Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir Böbreği temizler


Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür


Armut: Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır


Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir


Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir


Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır


Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır


Havuç: Enerji verir Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder


Salatalık: Kasları gençleştirir Deri hücrelerine elastikiyet verir


Sarmısak: Tansiyonu düşürür, kan pıhtılaşmasını azaltır Bazı mide kanserlerini önlediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır


Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır


Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın


Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın


Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu


Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu


Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu


İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu


Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu


Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir


Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur


Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu


Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder

Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu


Boğaz ağrıları: Turp + limon


Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu


Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu


TÜKETİRKEN BUNLARA DİKKAT


Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr Ender Saraç, sebze ve meyvelerin insan hayatında bir ilaç kadar önemli olduğunu söyledi Saraç, günde yarım kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:


Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmeli


Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar


Sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerekir


Meyveleri tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.