![]() |
İlk Yardımın Önemi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlk Yardımın Önemi Nedirİlk Yardım Neden Önemlidir İlk Yardımın Müdahale Önemi Ve Sonrası İlk Yardım Neden Önemlidir Bir kaza ya da hayatı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da kazazedenin durumunun kötüleşmesini önlemek için, ilaç kullanılmadan yapılan uygulamalara ilkyardım denir ![]() "Kaza, hastalık, yangın, deprem vb ![]() ![]() İşte Türk Dil Kurumu ilk yardım kelimesini böyle tanımlıyor ![]() ![]() ![]() Öncelikle, ilk yardım eğitimlerine daha geniş katılımlar sağlanması gerektiğinin en önemli nokta olduğunu belirtelim ![]() ![]() ![]() İlk yardım konusunda dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise, ilk yardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiği ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu iki noktaya, ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması noktalarına uyulduğu takdirde ilk yardımın önemi daha iyi kavranabilecek ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|