![]() |
Çikolata Sadece Lezzetli Değil Çok Faydalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Sadece Lezzetli Değil Çok FaydalıÇikolata sadece lezzetli değil çok faydalı Çikolatanın kanseri önlemede, kalp hastalıklarını engellemede, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede rol oynadığı belirtiliyor ![]() ![]() 3000 yıl önce Amerikan Aztek ve Mayalar çikolatanın elde edildiği, kakao tanelerinin yetiştiği, kakao ağacını theobroma‘yı yetiştirdiler ![]() Çikolata ağzına kadar, polyphenol diye adlandırılan ve içinde procyanidins, epicatechin, catechin olan antioksidan bileşim dizileriyle dolu ![]() ![]() ![]() ![]() 36 gr kakaodan üretilen ürünlerdeki polyphenol içeriği: Sütlü çikolata - 300 mg Bitter çikolata - 700 mg Kakao tozu - 1,300 mg POLYPHENOL NE İŞE YARAR? Polyphenolun vücut üzerinde bir çok etkisi olduğu belirtiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() Polyphenol kardiyovasküler hastalıkların önlenmesinde de yardımcıdır ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATA`YI KARŞI KONULMAZ YAPAN NE? Bazen çok şiddetli bir şekilde çikolata arzu ederiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATA SAĞLIKLI BİR YİYECEK Mİ? Çikolata sağlık için gerekli birçok mineral, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, çinko ve bakır içerir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|