|
|
Konu Araçları |
blackboard, çözümleri, egitim, ile, medyasoft, uzaktan |
Medyasoft ?? Blackboard İle Uzaktan Egitim Çözümleri |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Medyasoft ?? Blackboard İle Uzaktan Egitim ÇözümleriMedyasoft ?? Blackboard ile uzaktan egitim çözümleriMedyasoft tarafindan temsil edilen Blackboard ve Adobe, ??Internet Teknolojileri ile Uzaktan Egitim Sempozyumu nda tanitildi Blackboard ile kullanicilara eksiksiz web konferans ve egitim çözümleri sunan Adobe Acrobat Connect Professional tanitilarak, basarili uygulamalarindan örnekler verildi Uzaktan Egitim çalisanlarini bir araya getirmeyi ve Türkiye nin bu konulardaki ihtiyaçlarini tespit etmeyi amaçlayan ??Internet Teknolojileri ile Uzaktan Egitim Sempozyumu egitim ve bilisim dünyasinin önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi Dünyada yaygin olarak kullanilan e-learning sisteminin ayrintilariyla masaya yatirildigi sempozyumda, Medyasoft tarafindan bir yil önce Türkiye ye getirilen dünyanin önde gelen ögretim yönetim sistemi ile sanal kampus uygulamalari gelistiricisi Blackboard çözümleri hakkinda bilgi verildi Amerika'da üniversitelerde, okullarda, kamuda ve sirketlerin egitim bölümlerinde yaygin biçimde kullanilan e-learning sistemi Blackboard, Amerika da her 10 üniversiteden 9 unda kullaniliyor ve egitimlerin web tabanli olarak online verilmesini sagliyor Türkiye de su ana kadar daha çok akademik çevrenin tercih ettigi sistem, Kadir Has Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Sabanci Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi nde kullaniliyor Online canli egitim veriyor Blackboard sistemi, Blackboard Akademik Paket ve Blackboard Ticari Paket olmak üzere iki ayri çözüm paketi ve yenilemeli lisans modeli olarak egitim kurumlarina, kamuya ve özel sektöre sunuluyor Blackboard un en yaygin uygulamasi olan Blackboard Akademik Paket, 3 ayri modülden olusuyor Bunlardan ilki Blackboard Learning System, egitimcilere, egitim içerigi hazirlama ve yönetme imkni veriyor, performansin artmasini ve ögrencilerle iletisimin gelismesini sagliyor Blackboard Community System ise kurumlara, üyelerini ve ögrencilerini canli online topluluklara baglama, hedeflenen içerigi çesitli kullanici gruplarina aktarma ve egitim deneyimini e-ticaretle zenginlestirme imkani sagliyor Blackboard Content System de de dijital içerik paylasilabiliyor, organize edilebiliyor ve yönetilebiliyor Blackboard Akademik Çözüm Paketi ile, egitim kurumlari egitimlerini, içeriklerini yönetebilyor, ögretmen, ögrenci ve yöneticilerin bir araya geldigi sanal bir iletisim platformu kurabiliyor Adobe den web konferansta sorunsuz çözüm Uzaktan egitime yönelik olarak Medyasoft tarafindan tanitilan diger ürünler ise Adobe çözümleri oldu Buna göre, Adobe Acrobat Connect Professional, kullanicilara eksiksiz web konferans ve egitim çözümleri sunuyor Gerçek zamanli, web tabanli toplanti ve uzaktan egitim projeleri için dünya üzerinde birçok kurumsal firmanin tercih ettigi Adobe Connect Professional, geleneksel web konferansindaki teknolojik engelleri ortadan kaldiriyor Baska bir yazilim kullanmadan katilimcilara birlikte çalisma ve iletisim kurma çözümleri sagliyor Bunu kullanmak için gereken tek sey ise dünya genelindeki web tarayicilarinin % 97 sinde bulunan Adobe Flash Player Konferanslarin, hizli erisilebilir, toplanti, egitim ve sunum araçlariyla her yerden gerçek islevsellikle ulasilabilecek sekilde organize edilmesine imkn taniyor Adobe Presenter ise, zengin medya ve e-ögrenme içerigiyle, Microsoft PowerPoint de yüksek kalitede sunum yapabilmeye olanak veriyor |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|