Yemek Tarifi Malatya Usulü Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Malatya Usulü KöfteYemek tarifi Malatya Usulü Köfte Bulgur içeren yöresel yemekleri seviyorsanız denemeye değer ![]() ![]() ![]() Malzemeler 500 gram ince bulgur 500 gram kıyma Tuz Karabiber(isteğe göre) Kızartmak için 3 yumurta Biraz un Sıvıyağ Yapılışı Yoğurma işlemi biraz zahmetli olacağı için geniiş bir kap tercih edin ve bu kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, karabiberi alın ve en az yarım saat yoğurun (yoğurulması zahmetlidir fakat bulgurların dağılmaması ve dolayısıyla lezzeti buna bağlıdır) ![]() Yoğururken azar azar su ilave ederek yumuşatın ![]() Yoğurma işlemi bittikten sonra elinizi suya batırarak yuvarlak yassı tekerlek gibi köfteler hazırlayın ![]() Köfteleri kaynamış tuzlu suda yarı kıvama gelene kadar haşlayın (bu işlemin çok uzun sürmesi halinde köfteleriniz dağılır) ve süzün ![]() Köfteler soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaya (yumurtalar çırpılırken içine biraz un katılır) bulayarak kızgın yağda kızartın Not: Bu yemek iri köfte adı altında bildiğimiz meşelerden biraz daha iri boyutta yapılıp yuvarlanıp yine haşlanarak fakat yumurtayla kızartmak yerine özellikle kurban bayramlarında üzerine bol yağlı kavurma takviyesiyle de tüketilebilir |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|