![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir ÇöreğiYöresel yemek tarifleri - Eskişehir Çöreği Eskişehir Çöreği Kullanılacak Malzemeler Malzemeleri yapılışında… Hazırlanma Şekli Hamur Malzemesi: 1 Bardak suyun içine 15 çorba kaşığı toz maya1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir ![]() 1 yumurta 1/2 bardak yoğurt 1/2 bardak sıvı yağ 1/2 kilo un Tuz katılarak hamur yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() İç malzemesi için; 1 büyük soğan 1 sivri biber 250 gr ![]() 15 domates tuz-karabiber Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir ![]() Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur ![]() ![]() Üzerine; 1 yumurta çırpılır içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|