Ramazan Tatlısı Şekerpare |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı ŞekerpareRamazan Tatlısı Şekerpare Şekerpare *MALZEMELER* *1 paket yumuşamış sanayağı *1 yumurta *1 su bardağı pudra şekeri *1 paket kabartmatozu *1 su bardağı irmik * alabildiği kadar un * içine koymak için kıyılmış fındık 1/2 su bardağı * üzeri için bütün fındık *ŞERBETİ İÇİN* *3 su bardağı şeker *3 su bardağı su *1-2 damla limon *YAPILIŞI* Şerbetimizi kaynatıp bir kenara alıyoruz ki soğusunSonra bütün malzemeleri karıştırıpKıyılmış fındıkta dahilAlabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapıyoruzSonra elimizle yuvarlayıp ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılan fırına sürüyoruzÜzeri pembeleşene kadar pişiriyoruzSonra fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruzBiraz beklerse çok güzel oluyorİrmikleri şerbeti çektikçe daha lezzetli oluyorİftar için öğlen yaparsanız akşama kadar tam kıvamında olurKesinlikle tavsiye ederim garanti bir tarifİçine kattığımız fındık parçalarıda ayrı bir tat veriyor *AFİYET OLSUN*alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|