Ramazan Tatlısı Sarma Kadayıf |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Sarma KadayıfRamazan Tatlısı Sarma Kadayıf SARMA KADAYIF MALZEMELER: DIŞ HAMURU İÇİN: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 yumurta 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı sirke 1 paket kabartmatozu alabildiği kadar un DİĞER MALZEMELER: 300 gr kadayıf bolca iri çekilmiş ceviz içi ( miktarı size kalmış) 250 gr tereyağ 1 küçük çay bardağı sıvıyağ ŞERBETİ İÇİN: 5 bardak şeker 5 bardak su yarım limon Önce şerbetimizi kaynatalımŞekeri suyu ve yarım limonu sıkmadan kabuğuyla beraber içine atıp kaynatıyoruzŞerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatıp kapatıyoruz ve soğuması için soğuk bir yere alıyoruzBu şekilde kaynayan şerbetiniz çok güzel ve kıvamlı olur Sonra hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz15 dakika dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve nişasta ile tabak büyüklüğünde açmaya başlıyoruzİki küçük hamuru üst üste koyup büyükçe bir yufka açıyoruzÜzerine didiklediğimiz kadayıfı ve ceviz içini serpiyoruz Sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesiyoruz Resimde de göreceksiniz zaten nasıl yapıldığınıSonra kestigimiz parçaları tepsiye dik şekilde diziyoruz Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvıyağ karışımını döküp fırına sürüyoruz Tatlımızın altı üztü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruzSonra fırından çıkan tatlımızı 5 dakika ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz İster fıstıkla süsleyip servis yapın,ister kaymakla,ister dondurma ile ama kesinlikle yapın yaniAfiyet şeker olsun hepinize AFİYET OLSUN alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|