Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dara, düştüm, inşirah, rab

Dara Düştüm Ey Rab Bana Bir İnşirah...

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dara Düştüm Ey Rab Bana Bir İnşirah...

Dara düştüm ey RAB bana bir inşirah
Dara düştüm ey RAB bana bir İnşirah

İnşirâh…İnşirâh…İnşirâh…
Hâra düştümdilime kan değdi yüreğime odDâra düştüm Ey Rab bana bir inşirahAh-u efgânımı bir dinleyiver bu gece çok karanlık…katran karası olmuş göğsümü bir açıver…Daraldım…Bir bakıver

< "Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi? >(inşirah/1)
Genişlettin ey Yar! Dünyadan bunaldığım her vakityağmur yağmur yüreğimedamla damla gözlerime düştünSemalarda yerim yok bilirimarşlardan ta ki gönlüme düştünYaralar bedenimde yol çizerken adetatuz değil sen gönlüme tılsım sürdünDünya zemininde ayaklarım kayarken bir bilinmezliğe tut n'olursun bırakma bilmediğim alemlere…Gece ve ben iki biçâre yine kapındayımSoluklanmak istiyorum Ya Rab! Gece yeminli konuşmuyor benimleGece küskün bana yalnız bıraktım onu gelirim diyeGitmedim ona Ya Rab! Geceler bensiz geçtiseccadeler eşsizyıldızlar yoldaşsız kaydıGeceye söz verdim gelirim diyegitmedimİhanetim var onaGece yeminliBen Sana bugün yalnız geldimTerkedilmiş sevdaların mekanından geliyorumYıllanmış sevgilerin koynundanAyrılıklardan geliyorumYalnızlıktan…Gönlümün tenhasından geliyorumGecenin günahlarımı örtmeyen mahremiyetinden geliyorumDünyanın arkamdan yırttığı gömleğimleKimsenin duymadığı ama kulağımı çınlatan aff sesleriyle geliyorumAdemin utangaç bakışlarıylaNuh'un terk-i diyarıyla bir yunus affı edasıyla geliyorumDaraldım Ya Rab! 'kabul' ümidinin ferahlığıyla geliyorumYüreğim üşüyor artıkmahşeri bir yalnızlıkla geliyorumAç Ya Rab n'olursun aç göğsümü tekrar bir köz değdirİçimin vahalarından kurtar beni
İnşirah inşirah inşirah…ayet ayet genişlet beni

< "Yükünü senden alıp atmadık mı? O senin belini büken yükü ? >(inşirah/2)
Attın ey Yar! Ben bilemedim yükümün azaldığını ama Sen hafiflettin beniDünyanın omuzlarıma yüklediği bu ağırlık yüzümü yere düşürmeye başlamışkenbu yükü benden alarak belimi sen doğrulttunRükuya eğilen bir beden Senin karşında yüce makama erdiSecdeye değen başmerhametinle Sana erdiOysa ben bilemedimKirlenmiş yüreğimlesözlerimi dünyaya aşina ettim kapıldım bu misafirhanenin işvesineŞimdi temaşa bile edemiyorum masivayıAydınlanmıyor gözlerimyeşermiyor kırık düşlerimYoksa Ey Rab benSen olan benliğimi çoktan mı tükettim…Züleyha kadar günahkarımYusuf kadar masum olmak isterdim oysa ama ben düştüğüm zindanda ezilecek kadar günah topladımyüküm ağır…Tüm zerrelerim affına sığındı…Mecalsizimhissizimbir o kadar da cahilim…Al yükümü Ya Rab n'olursun al belimi büken bu yükü tekrar hafiflet beniDoğrult ki beniyüzüm Sana dönebileyimElimi Sana açabileyim
İnşirah inşirah inşirah…ayet ayet doğrult beni
< "Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi ? >(inşirah/4)

Yücelttin ey Yar! En şerefli varlık olarak açtım dünyaya gözlerimiMahlukata halife eyledinİns-an makamında ruhuma can verdinverdin de ben kıymetimi bilemedimAklımı sürgün ettim mantığın hiç uğramadığı yalancı uğraşlaraHer mevsim yağmur yağarken ruhumanadasa bıraktım kurak gönlümüHer insan ektiği biçer değil mi Ya Rab! Günah ektiğim bahçelerde kara güller büyüdükokusuz renksizIşığım bir mumun aydınlandığı kadarverdiğim bir aldığım kadar fakat ben olamadım bir Senin bana biçtiğin değer kadarBiraz mağrurbiraz bizârbiraz da kendimi şekva ile geldimDeğersizliğimi bilerekmecruh bir hal ile geldim işte…Sen şanımı yüceltirkenben bir o kadar acziyetimlenasır tutmuş ayaklarımlakör olmuş gözlerimlekaralanmış hanemle geldimKalbimi avcuma sıkıştırarakrengini kimse görmesin diye saklayarak getirdimAmansızımdermansızımfermansızımN'o lurs un Ya Rab yeniden yücelt beni gönül gözümden geçir beniGözyaşına gark eyle beni eyle ki insan bileyim kendimi
İnşirah inşirah inrişah ayet ayet yücelt beni

Hayatın koylarından çıkıp Senin limanına yöneldim Yar Rab!Sen ki sana gelmeyene dahi lütfederkenbilirim geri çevirmezsin beni kapındanNihayetsiz acziyetimledünyevi arzuların kıvrımlarındanyokuşlu yollarındanben kendimden geçerek sana geldim bu gece"Kün" diyerek eyleyiverirsin diye bir fermanben ahvalimi dökerek Sana geldim Ya Rab!Benim Sana anlatmaya halimi kelama ne hacetSen beni bilirsin benim halim zaten aşikârKurtar n'olursun bitsin artık bu esaret! Nefsanîyetin haysiyetini huzurda kırmaya geldim
Bakıp görmeyen gözlerimi Sende açmayaatıp yanmayan kalbimi Sende yakmayaher boşluğa sayan ama her daim Seni anmayan dilimi konuşturmayaSana muhtaçlığın şerefini başıma taç etmeye geldim

Sevdası her şeyden âlâ n'olursun aç yüreğimi ben Senden bir inşirah istemeye geldim…
İnşirah inşirah inşirah ayet ayet ferahlamaya geldim
N'ola ahh n'ola Ya Rab ben Sende kalmaya geldim
Bir inşirah ayeti kadar SANA yönelmeye geldim…

Dara düştüm ey RAB bana bir İnşirah

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com