Hamur Tatlıları-Şekerbura Tatlısı |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur Tatlıları-Şekerbura TatlısıHamur tatlıları-Şekerbura tatlısı Sekerbura Malzemeler: 1 kq un 150 qr oda sicakliginda yumsalmis marqarin 2 yumurta 200 qr yogurt(suyu suzulmus) tuz maya (aldiginiz posetin uzerinde yazili olucaktir,bir kilo una ne kadarini dokmeniz lazim diye) 1/2 tatli kasigi sarikok Ici icin: 500 qr kavrulmus ve toz haline getirilmis findik 500 qr seker Hazirlanisi: Tum malzemelerden berk hamur yoguruyoruzAcimaya burakiyoruzAcidikdan sonra kucuk kundeler kopararak oklova yardimiyla yayiyoruz,tahminen 3mmkalinligindaKalin olmamasina dikkat edinYayarken mumkun oldugunca az un kullaninDaha sonra yaydiginiz hamurdan kucuk daireler kesiyoruz,aynen benim yapdigim gibi: Daha sonra kesdiginiz dairlere ic malzemeden bolca koyup agzini parmaklarimizin yardimiyla yapistiriyoruz: Kenarlarini bitistirdikten sonra bu sekilde sus olsun diye bas ve isaret parmak yardimiyla bukuyoruz kenarlarini: Daha sonra nakkas(siz taraflarda satiliyormu bilmiyorum)yardimiyla uzerini resimde benim yapdigim sekilde susluyoruz: Bu sekilde tum yuzerini sonunadek susluyoruzSusu boyle yapamazsaniz baska sekildede,mesela harf seklinde ve s seklinde de yapa bilirsiniz Susledigimizsekerburalari ilik liste diziyoruz birbasaList dolduktan sonra 10 dakika bekletiyoruz kenarda,sekerburalar biraz sisip kendilerine gelsin diye,sonra firinda pisiriyoruzDikkat!Firinda pisirirken sekerburalarin yuzeri hicbirsekilde kizarmamali,yalnizca altlarina bakin,altlari biraz kizarmissa,demek sekerburalar hazir demektirCikartin,sogusunDaha sonra afiyetle cay ile ice bilirsiniz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|