Lokum Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokum PoğaçaLokum Poğaça ![]() Lokum Poğaça: Hamuru ben ekmek makinesinde yaptım Siz dilerseniz elde yine instant maya ile veya yaş mayayı suda eriterek de yapabilirsiniz Ben içine hafif sert olduğu ve çok erimediği için çerkez peyniri serptim Siz başka bir peynir de deneyebilirsiniz![]() 32-36 minik poğaça Malzemeler:
Üzerini yaklaşık 2 su bardağı un ile kapatın karşılıklı kenarlara şeker ve tuzu serpin Unun ortasını sıvıya gelmeyecek şekilde açıp mayayı dökün [*]Hamur programında çalıştırın Bu aşamada makinenin başında durun Çünkü azar azar un eklemeniz gerekecek Dikkat etmeniz gereken çok katı olmayan hafif cıvık bir hamurunuz olacak, ancak karıştıkça toparlanacak [*]Hamur 1 saat sonunda mayalanıp hazır olduğunda kaptan çıkarıp ikiye ayırın Unlanmış bir tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında açın Üzerine rendelenmiş peynir serpip rulo şekli verin Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin Diğer beze için de aynı işlemi yapın Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C fırında pişirin
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|