![]() |
Vermekle Mutlluluga Erişiin. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vermekle Mutlluluga Erişiin.Vermekle mutlluluga erişiin ![]() "Çevrenizdeki insanlar ne denli güvencedeymiş gibi görünse, kimseye ihtiyaçları yokmuşçasına davransa bile, herkesin sizden alacağı ve herkese sizin verebileceğiniz bir şeyler vardır gene de ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizi kötümü hissediyorsunuz, canınız sıkkın mutsuzsunuz insanları sevindirin, bakın ne kadar huzur bulacaksınız ne kadar rahatlayacaksınız ![]() Bir hadis-i şerifte: “İnsanların hayırlısı (en iyisi), insanlara faydalı olandır” buyurulmuştur ![]() Diğer bir hadis-i şerifte ise şöyle buyurulmaktadır: “Bir kavmin( topluluğun) efendisi, onlara hizmet edendir ![]() İNSANLARI SEVİNDİRMEK İnsanlara herhangi bir şekilde hizmet etmek, onlara faydalı olmak ve yine herhangi bir suretle onları sevindirmek, mukaddes dinimiz İslâmiyette büyük sevâp kazanmaya vesiledir ![]() “Farzlardan sonra en kıymetli amel, müslüman kardeşini sevindirmektir ![]() “Allahü teâlânın en sevdiği iş, elbise vererek veya doyurarak yahut başka bir ihtiyâcını karşılayarak, bir mü’mini sevindirmektir ![]() LÂYIK OLANA DA, OLMAYANA DA İYİLİK EDİLEBİLİR Peygamber Efendimizin, insanlara ne kadar güzel tavsiyeleri var: “Lâyık olana da, olmayana da iyilik et ![]() ![]() ![]() Atalarımız da: “İyiliği yap denize at, bilmezse balık, elbette takdir eder Hâlık” demişlerdir ![]() “Her iyilik sadakadır ![]() “Hayra vesile olan, hayrı işlemiş gibidir ![]() ![]() “Amellerin en faziletlisi, bir müminin aybını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını karşılamak suretiyle onu sevindirmektir ![]() “Kalbler, kendine ihsân edene sevgi, kötülük edene de nefret duyacak şekilde yaratılmıştır ![]() İki hadis-i şerifle bu haftaki makalemizi bitirmek istiyoruz: “Cehennemlik biri, Cennetlik birine rastlayınca ona: ‘Beni tanıdın mı?’ der ![]() O da: ‘Sen kimsin?’ der ![]() ‘Benden abdest suyu istemiştin, ben de onu sana hediye etmiştim’ der ![]() Cennetlik olan, ona şefâat eder ![]() Yine Cehennemlik biri Cennetlik olana: ‘Beni tanıdın mı?’ diye sorar ![]() O da: ‘Sen kimsin?’ der ![]() ‘Bana bir iş söylemiştin, ben de o işini yapmıştım’ diye cevap verir ![]() Bunun üzerine ona şefâat eder ve şefâati kabul edilir ![]() ”Fakire verilen bir lokma, sahibine beş şeyi müjdeler: 1- Bir tane iken beni çoğalttın ![]() 2- Küçük idim, büyüttün ![]() 3- Düşman iken, beni dost ettin ![]() 4- Fânî ( yok olmak üzere) iken, beni sonsuz kalıcı ettin ![]() 5- Bugüne kadar sen beni muhâfaza ettin, artık ben seni muhâfaza ederim ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|