Sebzeli Çipura

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sebzeli Çipura

sebzeli çipura
Fırında Sebzeli Çipura

Malzemeler:
  • 3 adet çipura(çupra)
  • 3 adet orta boy patates
  • dilerseniz 250 grmantar(ben bu kez kullanmadım)
  • 9-10 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 sap maydanoz
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 6-7 adet küçük boy veya çeri domates
  • 3 adet defne yaprağı
  • tuz,karabiber,kekik
[*]Çipuraları temizleyip,yıkayınÜzerine çizikler atıp,açtığınız yarıklara sarımsakları yerleştirin[*]Patatesleri soyup,elma dilim kesin(taze patates ise iyice temizleyip,kabuğunu soymadan dilimleyin)Soğanları,yarım halka doğrayınMantarları yıkayıp,sap kısımlarını kırıp hepsini birlikte kullanmak üzere ayırınTepsi veya güvecinize soğan ve sebzeleri alıp,zeytinyağı ve bir miktar tuz ile harmanlayıp,düzleyin[*]Balıkları,yarım limonve az tuz ile ovup,karnına birer defne yaprağı ve az maydanoz yerleştirip,patateslerin üzerine alın[*]Kalan yarım limonu halkalar halinde yerleştirinDomatesleri kalan boşluklara dizin[*]Az karabiber ve kekik serpip,üzerini aleminyum folyo ile kapatın230 ºC de ısıtılmış fırının 2 rafında 50dk pişirinFolyoyu açıp,5-10 dk da ızgarasında üzerlerini kızartınNot:Ben tepsinin yanında aleminyum folyoya sardığım,bütün bir baş sarımsağı fırına yerleştirdimBalıklar pişene dek sarımsaklar hamur gibi oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com