Et Yemekleri - Dana Etli Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Yemekleri - Dana Etli YahniEt Yemekleri - Dana Etli Yahni MALZEMELER 4 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kuşbaşı dana bonfile 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 cay kaşığı kimyon 1/2 cay kaşığı tarçın 1 su bardağı et suyu 1/4 su bardağı Kalamata zeytin (ikiye bölünmüş ve çekirdeği çıkarılmış) 1/4 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı nohut (bir gece suda bekletilmiş ve haşlanmış) 1 yemek kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Hazırlanışı 01 İki yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıttıktan sonra içine bir tutam tuz ve karabiber serptiğiniz bonfileyi ekleyin ![]() 02 Bonfileyi yaklaşık yedi, sekiz dakika karıştırarak kavurun ve bonfilelerin rengi koyulaşınca bir tabağa alın ![]() 03 Küp küp doğradığınız soğan, havuç ve sarımsağı iki yemek kaşığı zeytinyağında, sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık on dakika aynı tencerede kavurun ![]() 04 Baharatları da ekledikten sonra bir dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ![]() 05 Et suyu, zeytin, kuru üzüm, nohut ve kişnişi ekleyin ![]() 06 Orta ateşte suyu koyulaşıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin ![]() 07 Bu karışıma bonfileyi ve limon kabuğu rendesini ekleyin ![]() 08 Bir kaç dakika orta ateşte karıştırdıktan sonra, sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|