![]() |
Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin Yakarışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin YakarışıÜstad Bediüzzaman Hazretlerinin yakarışı Ey Rabb-i Rahîmim ve ey Hâlık-ı Kerîmim! Benim sû-i ihtiyarımla ömrüm ve gençliğim zayi olup gitti ![]() ![]() ![]() ![]() O kabir, bu dâr-i fâniden firâk-ı ebedî ile ebedü’l-âbâd yolunda kurulmuş, açılmış evvelki menzil ve birinci kapıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabb-i Rahîmim ve ey Hâlık-ı Kerîmim! “Her gelecek olan yakındır” sırrıyla ben şimdiden görüyorum ki, yakın bir zamanda, ben kefenimi giydim, tabutuma bindim, dostlarımla veda eyledim ![]() İşte kabrimin başına ulaştım, boynuma kefenimi takıp kabrimin başında uzanan cismimin üzerine durdum ![]() İşte, kabrime girdim, kefenime sarıldım ![]() ![]() ![]() ![]() “El-aman, el-aman! Ya Rahmân! Yâ Hannân! Yâ Mennân! Yâ Deyyân! Beni çirkin günahlarımın arkadaşlıklarından kurtar! Yerimi genişlettir! İlâhî, Senin rahmetin melceimdir ve Rahmeten li’l-Âlemîn olan Habibin, Senin rahmetine yetişmek için vesilemdir ![]() ![]() “Ey Hâlık-ı Kerîmim ve ey Rabb-i Rahîmim! Senin Said ismindeki mahlûkun ve masnuun ve abdin, hem âsi, hem âciz, hem gafil, hem cahil, hem alîl, hem zelîl, hem müsi’, hem müsin, hem şakî, hem seyyidinden kaçmış bir köle olduğu halde, kırk sene sonra nedamet edip Senin dergâhına avdet etmek istiyor ![]() ![]() ![]() Sana tazarru ve niyaz eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: 17 ![]() Kelimeler: Sui ihtiyar: İradenin kötüye kullanılması Dalalet:Hak yoldan ayrılmak Hacalet: Sıkılma, utanma Bilmüşahede: Göre göre İnhiraf: Sapma İhtiyarsız: irade elinde olmadan Akaribim: akrabalarım Dâr-ı fani: Fani yurt Firak-ı ebedi: ebedi ayrılık Ebedül âbâd: Bayındır yapılmış ebedi hayat Hâlik: helak olucu Mekkar: Hileci Lisan-ı hal: Hal dili Lisan-ı kâl: Dil lisanı İntizar: Bekleme Melce: İltica edilen, sığınılan Mence: kurtuluş veren Şekvâ: Şikayet Masnuun Sanat eserin Müsi: İsyan eden Nedamet: Pişmanlık Avdet: Dönüş Hatiat: Hatalar Evham: Kuruntu İllet: Hastalık cevaplar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|