![]() |
Zina Yapanın İmanı Gider Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zina Yapanın İmanı Gider Mi?Zina yapanın imanı gider mi? Mumine Sitesi Zina yapanın imanı gider mi? Soru EFENDİMİZ A ![]() ![]() ![]() Değerli Kardeşimiz; Resulullah (sa) buyurdular ki: "Zani bir kimse, zina yaptığı sırada mü'min olarak zina yapmaz, hırsız da çaldığı sırada mü'min olarak hırsızlık yapmaz, içkici, içki içtiği sırada mü'min olduğu halde içki içmez; insanların, onun yüzünden gözlerini kendine kaldıracakları kadar nazarlarında kıymetli olan bir şeyi mü'min olarak yağmalamaz ![]() Yine Resulullah (sa) buyurdular ki: "Kişi zina edince iman ondan çıkar ve başının üstünde bir bulut gibi muallak durur ![]() ![]() ![]() "Ebu Ca'fer merhum, imanı İslam'dan ayrı tutup ona daha hususi bir hüviyet tanımıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ve buna benzer Hadisler büyük günah işleyenin kafir olacağını değil, mükemmel imana sahip olmayacağını bildirmek içindir ![]() ![]() ![]() İman ve amel, bir bütünü oluşturan parçalar değil, ayrı ayrı şeylerdir ![]() "İman edip iyi işler yapan, namaz kılan ve zekât verenler var ya onların mükafatları Rableri katındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İman ile amel, ayrı ayrı şeyler olmakla beraber aralarında çok sıkı bir ilişki vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İman ile amel ayrı ayrı şeyler olunca, akla şöyle bir soru gelir ![]() Bu konuda farklı görüşler olmakla beraber Ehl-i Sünnetin görüşü, farz olan ibadetleri yapmamak ve büyük günah işlemek insanı dinden çıkarmaz, günahkâr yapar ![]() ![]() ![]() ![]() "Peygamberimize geldim ![]() ![]() – Lâilâhe illallah –Allah'tan başka ilâh yoktur– diyen ve bu ikrar üzerine ölen hiç bir kul yoktur ki, cennete girmesin, buyurdu ![]() – Zina etse de hırsızlık etsede mi? dedim ![]() – Evet, zina etse de hırsızlık etse de girer, buyurdu ![]() – Zina etse de hırsızlık etse de mi? dedim ![]() – Evet, hırsızlık etsede zina etsede girer, buyurdu ![]() – Ey Allah'ın Resûlü, zina etse de hırsızlık etse de mi? dedim ![]() – Evet, Ebû Zerr'in burnu toprağa sürülse ve böylece zelil ve hakir olsa da muhakkak cennete girer, buyurdu ![]() Ebû Zer (r ![]() ![]() – Ebû Zerr'in burnu kırılsa da, yani istemese de peygamberimiz böyle buyurdu ![]() ![]() ![]() Şu hadisi şerif de büyük günah ile imanın bir arada bulunabileceğini ifade etmektedir: Ubâde b ![]() ![]() ![]() ''Allah'a ibadette O'na hiç bir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarınızı öldürmemek, kendiliğinizden uyduracağınız bir yalanla kimseye bühtan etmemek, hiç bir ma'rufda isyan etmemek üzere bana biat ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimizden itibaren hemen her devir İslâm alimleri, imanı bulunduğu halde farz olan ibadetleri yapmayan veya haram ve büyük günahları işleyen kimseleri yaptıklarını helâl görmedikleri sürece, mü'min kabul etmişler, ancak bunların günahkâr olduklarını söylemişlerdir ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() Sorularla İslamiyet Editör |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|