Protein Sindirimi Nerede Başlar?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Protein Sindirimi Nerede Başlar?




Protein sindiriminin ne olduğu ve nasıl olduğuna dair bilgileri öğrenmek istiyorsanız sizler için araştırdığım yazımızı okuyabilirsiniz Bakalım protein sindirimi nasıl oluyormuş?


Proteının sındırımı mıgdenın asıtlı ortamında baslar Mıgde asıtı aktıv olmayan enzımhammaddesını(pepsinogene) 2-4 ph ta aktıv sımdırım enzımı olan pepsıne donustururBu enzım vasıtasıyla proteın parcalanmaya baslar Yarım parcalanmıs ve kısmen sındırılmıs olan proteın porsıyonlar halınde ıncebagırsaga ıletılırlerBurada alkalıenzımlerle(bu enzımlerı pankreas salgılar)mıgdede olusmus olan poly ve olıgopeptıdler trypsın ve chymotrypsın enzımlerı ıle tekrar parcalanır ve nıhayet serbest amınoasıtlerden dı-trıpeptıd formuna ındırgenır(burada hatırlatmak ısterım aldıgınız bazı amıno asıtlerde peptıdform yazar-bu sındırım asamalarını dogrudan gecerek sındırım sıstemını yormayan kolay kana karısabılen amıno formudur) Bu surec yaklasık 3 saat kadar bır surede %75 oranında tamamlanmıs olur, kalan kısım ıse bıraz daha uzun surecek bır surectırBurada proteın kalıtesı devreye gırer, yanı bıtkısel proteınler kalan surecı daha uzun surede gecırırlerGene aynı sekılde bazı yaglı et turlerı de daha mıgdedeyken daha uzun surede ılk sındırım asamasını gecebılır


Burada bu sındırımın yaklasık 3 saat surmesı her uc saatte bır proteın almamız gerektıgı anlamına gelmez ,cunku kan ıcınde her zaman bellı bır oranda amınoasıt akısı surerAmınoasıt havuzu- yanı kaslarda ekstra reserv kolay kolay sıfırı tuketmezNormal sureclerde kasproteını enerjı kazanımı amacıyla kullanılmaz, sadece cok yogun antrenmanda daha once bahsettıgım enerjı kaynaklarının kısa surede tuketılmesı sebebıyle bu olabılır


Kan amınoasıtlerı organlara tasır ve dedıgım gıbı hep bellı bır oranda tasır, karacıger bu mekanızmanın merkezıdırAlınan amınoasıtler bızım amınohavuzuna gıderken bunların bır kısmıda vucudun kendı sentezledıgı amınoacıdlerın kullanımında hammadde gorevı gorur,asırı mıktarda alınan proteın ıse glykogen ve yag olarak depolanır, ne yazık kı proteınden olusan bu yag tekrar proteın olarak gerı donusemez ve ayrıca da cok verımsız bır enerjı verır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.