Arı Sokmasında Yapılacaklar |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arı Sokmasında YapılacaklarArı sokması pek çok kişinin yaşadığı durumlardan birisidir Arı sokmasına karşı neler yapılması gerektiği ile ilgili önemli bilgileri bu yazımızdan okuyabilir, arı sokması hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz Arı sokması hayatı tehdit etmesi bakımından pek önemli değildir Ancak birden fazla arı soktuğu zaman ve hassasiyeti olan kişilerde astım nöbeti meydana getirmesi bakımından önemli olabilir Arının soktuğu yerde kısa süren şiddetli bir ağrı ve daha sonra birkaç gün devam eden kaşıntı olur Sokma yerinde ayrıca şişlik ve kızarıklık vardır Baş dönmesi, bulantı, çarpıntı, uyuşmada olabilir Bazen ateş yapabilir Balarısı soktuğu zaman iğnesi deride kalır ve arı ölür Yabanarısınm iğnesi ise düz olduğundan kopmaz Bu arılar defalarca sokabilir Arı sokması ciddi olaylara sebep olabilir 500 arının birden sokması yetişkin bir insanı öldürebilir Kalbi böbrekleri hasta olan kimselerde bundan daha az sayıda arının sokması kötü sonuçlar verebilir Arının ağız içinden sokması iğnesinin damar içine girmesi çok tehlikeli durumlar yaratabilir Arı sokması çocuklarda, büyüklerden daha şiddetli bir sonuç verir Hele birkaç arının birden bir çocuğu sokması yetişkinden daha tehlikeli durumlar yaratabilir Arı sokunca yapılacak şeyler şunlardır: ? İğne deride kalmışsa hemen çıkarılmalıdır Sokma yerine amonyak, tentürdiyot, potasyum permanganat eriyiği sürmek iyi gelir ? Arı ağızdan sokmuşsa boğazın şişmesine engel olmak için bol tuzlu bir su hazırlanıp yudum yudum içilmelidir ? Arı sokmasından sonra alerjik tepkiler görülürse kalsiyum şırıngası, antihistaminik ilaçlar kullanılır Arı zehiri romatizmada, nevraljilerde, müzmin mafsal hastalıklarında faydalı etkiler göstermektedir Bu amaçla arı zehirinden ilaçlar yapılmıştır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|