Ananasın Zararları Nelerdir?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ananasın Zararları Nelerdir?




Sindirimi kolaylaştırmasıyla önemli faydalar sağlayan ananas, fazla kullanımı sonucu zararlara da sebep olabiliyor Ananasın ne gibi zararları olduğu hakkında bilgileri öğrenmek istiyorsanız yaptığımız araştırmadan aklınızadaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz





Tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyvedir Meyve olarak yiyebilir, suyunu çıkartıp kokteyllerinizde kullanabilirsiniz Anayurdu Amerika’nın tropik bölgeleri olan ananas, kalın ve etli bir gövdeyi çepeçevre saran 30-40 kadar sert ve özlü yapraktan oluşur Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilen ananas, Avrupaya tanıtıldıktan sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır


Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı yada yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir


Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır


Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur


Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir


Ananas az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır Manganez enerji üretimi ve antioksidan müdafası için gerekli olan birkaç enzim yönünden çok değerli kofaktördür Manganeze ilave olarak ananas, yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir


Vücuttaki yağı azaltarak kanser riskini azaltır Lifli bir besin olduğu için kroner kalp hastalıkları riskini azaltır Doymuş yağ oranını ve kolestrolü düşürdüğü için yine kroner kalp hastalığı riskini azaltır Vücutaki sodyum oranını azalttığı için de yüksek tansiyon riskini azaltır


Meyve, sebze ya da etli salatalarınız ile birtakım yemeklere de ilave edebilirsiniz


Tombul, taze gözüken ve mümkün oldukça en geniş olanını seçin Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı o kadar fazla olur


Taze gözüken koyu yeşil yapraklar iyi kalitede olduğunun belirtisidir Kokusu da iyi kalitede olduğunun bir göstergesidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.