Keçi Boynuzunun Faydaları

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçi Boynuzunun Faydaları




Keçi boynuzu bitkisini mutlaka daha önce duymuşsunuzdur Aktarlarda satılan bu bitki sağlık açısından önemli faydalar sağlamaktadır Keçi boynuzunun ne olduğu ve sağlığımıza ne gibi faydalar sağladığını öğrenmek istiyorsanız sizler için yaptığımız araştırmayı okuyarak keçi boynuzu hakkında önemli bilgileri öğrenebilirsiniz

Öncelikle keçi boynuzunun genel özelliklerini öğrenelim ;

İngilizcesi carob ise de genelde StJohns Bread olarak bilinir Almancası da Jahannisbrot dur Her iki lisanda da Yahya Peygamberin Ekmeği anlamına gelmektedir Yahya Peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir



Tarihsel önemi bakımından Yunanca da keration, İngilizce de carob, Arapça da harub veya harnup olarak anılır Keçiboynuzu tohumu yüzyıllar boyunca elmas ölçmek için kullanılmış, elmaslar keçiboynuzu tohumu ile tartılarak satılmıştır Bu yüzden, kırat yada karat denilen ölçüye adını vermiştir

Birkaç yüzyıl öncesine kadar şeker yerine veya yapılan tatlılarda ağırlıklı olarak harnup kullanılırdı Günümüzdeki beyaz şeker üretiminin başlaması ile bu kültür ve bu sağlıklı beslenme yapısı yok olmuştur Harnup ağacı ilk 15 yıl hiç meyve vermeyen bir ağaçtır Yetişkin bir ağaç 1000 kiloya kadar meyve verebilmektedir



Keçiboynuzu diğer adıyla harnup yeryüzünün en eski bitkilerinden olup Akdeniz kıyı şeridinde doğal olarak yetişmektedir

Keçi boynuzunun faydaları ise aynen şöyledir ;


Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olması Bu etken madde hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmuyor Alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde de rahatlıkla kullanılabiliyor

Antakya'da Meydan Çarşısı'nda dededen kalma aktarlık mesleğini sürdüren Oktay Mısırlıoğlu, keçiboynuzunun insan sağlığı açısından önemini anlatıyor ve her geçen yıl satışlarının arttığını ifade ediyor

Oktay Mısırlıoğlu, bin derde deva olarak bilinen keçiboynuzunun, ağrı kesici, antiseptik, bağışıklık güçlendirici özelliğinin yanı sıra kansızlıktan nefes darlığına, akciğer-karaciğer hastalıklarından bronşite, çocuk felcinden sigaranın zararlı etkilerine kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini kaydediyor Harnup pekmezinin özellikle kalsiyum bakımından zengin olduğu belirtiliyor

İçindeki E vitamini sayesinde öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi geliyor Keçiboynuzu, balgam söktürüyor, göğsü yumuşatıyor ve bronşları açıyor Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşı da etkili

Hepinize sağlıklı günler dilerim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.