![]() |
Çiçeksiz Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçeksiz Bitkilerbitkiler, algler, çiçeksiz bitkiler ve çiçekli bitkiler olmak üzere üç grupta incelenir ![]() çiçeksiz bitkiler, belirgin bir üreme organı (çiçeği) olmayan bitkilerdir ![]() yaprak gibi kısımlar iyi gelişmemiştir ![]() ![]() çiçeksiz bitkilerin iletim borusu taşıyanlarına damarlı, iletim borusu bulunmayanlarına damarsız çiçeksiz bitkiler denir ![]() çiçeksiz bitkilerde tohum oluşumu gözlenmez ![]() ![]() ![]() ![]() boynuz otu, kara ve su yosunları damarsız çiçeksiz bitkilere örnektir ![]() su yosunları (alg'ler), gerçek kök, gövde ve yaprakları olmayan basit yapılı bitkilerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kara yosunları nemli yerlerde, ağaç altlarında ve ağaçların kuzeye bakan gövdeleri üzerinde yaşarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kibrit otu, at kuyruğu ve eğrelti otları damarlı çiçeksiz bitkilere örnektir ![]() eğrelti otları, damarlı çiçeksiz bitkilerin en gelişmiş olanlarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() genç eğrelti otunun alt yüzeyindeki keselerde erkek ve dişi üreme hücreleri bulunur ![]() ![]() çiçeksiz bitki olarak bu üç ana gruptan başka ; ciğer otları, likenler, kibrit otları ve atkuyrukları olarak bilinen gruplarda vardır ![]() çiçekli ve çiçeksiz bitkiler arasındaki farklar ise şöyledir ![]() çiçekli bitkiler 1 – üreme organı olan çiçek vardır ![]() 2 – kök, gövde ve yaprakları vardır ![]() 3 – gövde ve yapraklarında iletim boruları vardır ![]() 4 – eşeyli üreme ile çoğalırlar ![]() çiçeksiz bitkiler 1 – çiçekleri yoktur ![]() 2 – kök, gövde ve yaprakları yoktur veya iyi gelişmemiştir ![]() 3 – eğrelti otu hariç iletim boruları yoktur ![]() 4 – eşeyli ve eşeysiz olarak çoğalırlar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|