In Spite(röportaj)

Eski 11-20-2007   #1
bukettt

In Spite(röportaj)

Spite Röportajı

In Spite Röportajı:

- Merhabalar,

- Öncelikle In Spite nasıl oluştu kısaca bunu alabilir miyiz?
- 1999 yılında bir araya geldik Death metal çalmaya kara verdik Böylece In Spite kurulmuş oldu

- Anticlockwise ve Land Of Steel Cage isimlerinde 2 kaliteli albüm sundunuz metal müzik dinleyenlerine Peki bu albümlerin oluşum süreçleri nasıl geçti?
- Anticlockwise'daki şarkıların bir kısmı Death Again demosunda da vardı Bu demoya firmalar olumlu tepki verince yeni şarkılar yazmaya ve hiç yayınlamadığımız bu demoyu albüm haline getirmeye karar verdikUzun bir zaman dilimi içerisinde oluştu Bu yüzde şarkılar arasında oldukça fazla kimya farklılığı vardı İkinci albüm Land of Steel Cage ise biraz daha programlı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüydü İlk albümden gelen iyi tepkiler ile de iyi moral bulmuştuk Fakat kayıtlar sırasında Özgür'ün gruptan ayrılmak zorunda kalması ve Onur'un askerliği bu keyife biraz gölge düşürdü Neyse ki sonunda tümüyle memnun olduğumuz oldukça sert bir albüm ve bir de yeni klip ortaya çıkarmış olduk

- Dinleyicilerinizden gelen yorumlar ne yönde oluyor albümler hakkında?
- Herkes nedense albümlere değil de 2 albüm çıkarmış olmamızla ilgileniliyor İlk albüm için oldukça olumlu eleştiriler aldık fakat ikinci albümde o tadı bulamadıklarını söyleyen oldukça fazla insan var Yine de iyi ya da kötü çok fazla tepki aldığımızı söyleyemem Nereye gitti bu insanlar anlamıyorum? Ama bana sorarsan ikinci albüm çok daha sağlam ve sert

- Birde sizin görüşlerinizi alalım Kafanızdakileri tam olarak yansıtabildiniz mi bu albümlere?
- Ben yansıttığımızı düşünüyordum Fakat tepkiler pek onu söylemiyor

- Her iki albüme de birer klip hediye ettiniz bu gerçekten çok güzel Ülkemiz gruplarında klipler açısından biraz yoksun kalıyoruz çünkü İki albüme de birer klip çekmenin düşüncesini öğrenebilir miyiz sizden?
- Sesi görüntüyle harmanlamak iyi bir fikir İmkanlarımızı zorlayıp neden yapmayalım ki dedik Çok uzun zaman önce Türkiye'de metal yapan bir grubun kurulmuş olması haber konusu olabiliyordu Sonra demo yapan gruplar haber olmaya başladı Ardından albüm yapmak (ki artık bir çok albümlü grup var) insanlara adını duyurmak için yeterliyken, artık bu gün neredeyse hiç bir şey ifade etmiyor Çok daha fazla çalışıp yeni bir şeyler vermek zorundasın varlığını hissettirmek için Klip çekmek de bu fikirlerden biriydi

- En beğenilen parçalarınız hangileri oluyor? Ve sizin en beğendiniz parçalarınız hangileri?
- Benim en beğendiğim parçamız Killer in the Choir Hangisi en çok beğeniliyor bilemiyorum (noise?)

- Bildiğim kadarıyla 3 albümünüz yolda Bu konu hakkında okuyucularımızı ve sizi takip edenleri aydınlatabilir misiniz?
- Çok şaşırtıcaz ;) tabi ki yeni bir video ile beraber

- Konserlerinizde dinleyiciden nasıl tepkiler alıyorsunuz?
- Oldukça iyi Bu güne kadar olumsuz tepki aldığımız tek bir konser hatırlamıyorum Gerçekten kişisel olarak da geçiridiğim en iyi zamanlar hep konserlerimizdeki zamanlarımızdı

- Grubun web sitesi var ama görüldüğü kadarıyla şuan aktif değil Teknik problemlerden dolayımı yoksa 3 albümü bekleme gibi bir durum mu söz konusu?
- Sebebi şu Web tasarımı ile uğraşan ve sitemizi yapmak isteyen yüzlerce insan vardı İstinasız hepside sitenin en fazla 2 günlük işi olduğunu söyleyip 3 ay ortadan kaybolan kimselerdi Biz de web tasarımından anlamıyoruz Şans işte Allahaşkına site yapmayı bilen (ama ortadan toz olamayan) birileri el atsın şu site işine

- Ant BALCI’ya özel bir soru soralım, İzmir’in en iyi stüdyosu olan Studyo Negative’in başında ve birçok gruba yol gösterici olmuş bir kişi olarak, “Türkiye’de metal kültürü” hakkındaki yorumunuzu alabilir miyiz sizden?
- En iyi stüdyo olup olmadığı tartışılır Fakat Heavy Metal kültürüne en fazla hizmet etmeye gayret etmiş stüdyo olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde Bence Türkiye'de metal kültürü falan yok Her şey yerlerde Bu konuda çok karamsar ve umutsuzum 25 yaşından büyük 3-5 kişiden fazla hiç kimsenin Hevay Metal sahnesinde görünmediği bir ülkede kültür'den falan bahsedilemez Olsa olsa gelip geçici bir hevestir

- In Spite’in müziğinden etkilendiği gruplar var mı? Varsa bunları alabilir miyiz?
- Death, Marty Friedman, Pink Floyd, Megadeth, Overkill, Napalm Death, Obituary

- Ülkemizde beğendiğiniz yerli gruplarımız hangileri?
- Let It Flow ve Soul Sacrefice

- Röportaj için teşekkürler Son olarak sizi takip edenlere ve okuyucularımıza iletmek istediklerinizi alalım
- İyi müziği her zaman destekleyin Röportaj için teşekkürler

Röportaj: Ömer ÇETİN (Catherine)
Cevapler: Ant BALCI
Tarih: 11082006

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com