![]() |
Lokmanhekim Efsanesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokmanhekim Efsanesisunuldu LOKMAN HEKİM EFSANESİ Adana ve çevresinde yüzyıllardır yaygın olarak Lokman Hekim efsaneleri anlatılmaktadır ![]() Lokman Hekim, inanışa göre bütün hekimlerin piri, üstadıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokman Hekim Çukurova'yı adım adım dolaşmış, bütün bitkileri incelemiş ![]() ![]() "Ey Lokman, anık araman bitsin, ben ölümsüz hayatın devasıyım ![]() ![]() Lokman Hekim, sesin geldiği bitkiye doğru yürüyüp koparmış ![]() ![]() Bunun üzerine Cebrail, pir-i fani kılığında Misis Havraniye tarafına bir gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LOKMAN HEKİM EFSANESİ II Lokman Hekimle ilgili olarak anlatılan efsanelerden bir tanesi de şöyledir: Lokman Hekim doktor ve eczacıymış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Senin hastalığının çaresi yok, öleceksin" demiş ![]() Adam ölümden kurtuluşun olmadığını öğrenince çok üzülmüş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ağacın altına gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ağrıları iyice anan adam: "Gidip şu zehri içeyim de ölüp kurtulayım" diyerek zehirli sütü içmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Lokman: "Ben sana ala ineğin sütünü nereden bulayım, sütü yılana içirip, nasıl tasa kusturayım ![]() ![]() O gün bu gündür tas ve yılanın eczacılık ve tıp biliminin simgesi olması, halk tarafından Lokman Hekim'e dayandırılır alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lokmanhekim Efsanesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokmanhekim EfsanesiGerçekten güzel bir şey duymuştum istemem ölmemeği düşünsene yaşlanacaksın yürüyemiyecen ihtiyaçlarını yapamıyacan sana torunlar bakacakmı bakmıyacakmı hiç belli değil paylaşımın için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|