Atatürkün Zeki Kahvecisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürkün Zeki KahvecisiAtatürk ve Kahvecisi - Atatürk Kahve Sevgisi Mustafa Kemal Atatürk kahve içmeyi çok severmiş ![]() kendisine ve gelen misafirlerine kahve pişiren bu hizmeti yıllardır yapmakta olan görevli Ahmet efendi yine birgün Atatürk çalışma odasındayken kahvesini getirmiş bırakmış tam dönmüş giderken Atatürk Ahmet efendiye seslenmiş -sana birşey soracagım nice zamandır ![]() ama hep unutuyorum Ahmet efendi -buyur paşam -Ahmet efendi sen hergün her gece misafirlerime kahve yapıp ikram ediyorsun ellerine saglık güzel de yaparsın bilirim ![]() -afiyet olsun paşam ![]() -Ama benim anlamadıgım birşey var hep merak ederim ![]() o kadar kişiye nasıl içeceklerini soruyorsun kimi sade kimi orta kimiyse şekerli istiyor -evet paşam öyle istiyorlar -peki sen bunları nasıl kafanda tutuyorsun ![]() sayısını sormuyorum haa![]() kimin hangisini istedigini unutmadan nasıl aklında tutuyorsun ![]() gidip yapıp getiriyorsun şaşırmadan servis yapıyorsun![]() işte bunu hep merak ederim deyince![]() -paşam o iş çok kolay deyince Atatürk şaşkınlıkla -nasıl kolay yaa Ahmet efendi zaman zaman çok kalabalık oluyor deyince -paşam ben ''sadece sizi ciddiye alıyorum ''demiş -nasıl yani Ahmet efendi -paşam siz kahveyi sade içersiniz bende sizinkini sade yapıp digerlerinin kısmetine ne gelirse servis yapıyorum herkeste afiyetle içiyor demiş ![]() sizin huzurunda kimin ne haddine kahvemin şekeri tutmamış olmamış demek paşam![]() deyince Atatürkün hoşuna gitmiş bu cevap ve çok gülmüş ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|