Türkiye Selçuklu Devletinin Yıkılması |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkiye Selçuklu Devletinin YıkılmasıSelçuklu Devletinin Yıkılması - Selçuklu Devletinin Yıkılmasının Nedenleri - Selçuklu Devleti - Selçuklu Devleti Konu Anlatım -2Gıyaseddin'in ölümünden sonra 2İzzettin Keykavus taht geçti -2İzzettin Keykavus,ilk yıllarında kendine karşı olan devlet adamları ile uğraştı -Bu arada Moğollar,Türkiye Selçuklularına müdahale ederek ülkeyi üç kardeş arasında paylaştırdılar -Türkiye Selçukluları Moğollara karşı Alın Orda Devleti'nden yardım istediBu durum Moğol baskısını artırdı -Selçuklu vezirlerinden Celaleddin Karatay ülkeyi toparlamaya çalıştı Onun ölümünden sonra karışıklık iyice arttı -Moğolların büyük hanı Kubilay, kardeşi Hülagu'yu batı seferi ile görevlendirdi, Hülagü İran merkez olmak üzere İlhanlı Devleti'ni kurdu -Türkiye Selçukluları İlhanlılara bağlandı -Türkiye Selçuklularının son dönemlerinde Mühezzibüddin Ali, Muıneddin Süleyman Pervane gibi devlet adamları önemli rol oynadılar Ayni Calut Savaşı (1277): -Moğolların baskısının artması üzerine Türkiye Selçukluları Moğollardan yardım istediler -Sultan Baybars Ayn Calut Savaşı'nda Moğolları yendikten sonra Kayseri'ye kadar geldi (1277) Ancak ilgi göremediğinden geri döndü Önemi: Bu savaş ile Moğollar ilk defa yenilmiştir -Anadolu,Moğolların baskısı altında ekonomik ve siyasi buhranlar ile ezildi -Devlet memurlukları para ile satılmaya başlandı -2Mesut'un ölümüyle Anadolu Selçuklu Devleti yıkıldı (1308) Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılmasında ; -Babailer isyanının çıkması -Anadolu'nun Moğol hakimiyetine girmesi -Anadolu'da bağımsız beyliklerin kurulması etkili olmuştur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|