Soru:"Burun Koku Problemi" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Burun Koku Problemi"1998 yılından itibaren, önceleri uzun aralıklarla olmak üzere; burnumda koku alma problemi olmaya başladı Ancak bu problem ne koku alamama ne de hariçten kötü koku alma şeklinde 2000-yıllarında doktora başvurdum nöroloji, psikiyatri ve KBB(sıralaması da bu şekilde) olmak üzere tüm poliklinikleri gezdirdiler ancak bir netice çıkmadı Saman nezlesi için kullanılan spreylerden vererek gönderdiler 27 Aralık de tekrar doktora (KBB) gittim ve benim anlattıklarıma göre sorunumun nörolojik olduğunu söyledi Doktora anlattıklarım: " 1998 yılında ilk zamanlar ne olduğunu ve neden kaynaklandığını anlamadığım şekilde koku alma duyumun zaman zaman bozulduğunu,problem oluşma aralıklarının uzun olduğunu(3-4 ay)daha sonraları giderek aralıkların kısaldığını-Tabi bu arada yüksek sesle bağırmak zorunda kaldığımda, bar-düğün salonu gibi basık ve gürültülü ortamlara girdiğimde bu sorun oluşmakta idi - Şu sıralar neredeyse her sabah koku alma bozukluğu riski var Uzun süre yani gece uyumadığım sürece ya da koku alma sinirlerine genzimde biriken balgamsı sıvının yaptığı baskıyı ortadan kaldırmadığım sürece bozukluk düzelmiyor Genzimi temizlemek için kendimi öksürtüyorum ve burnuma kıvırarak incelttiğim selpak ya da peçeteyi sokabildiğim kadar sokuyor ve burnumun içinide temizliyorum Bir müddet uğraştıktan sonra GENELDE geçiyor artık bazen geçmediği de oluyor KBB uzmanı ismen önererek size başvurmamı önerdi ancak ben bu sorunla ilgilenip ilgilenmeyeceğiniz hususunda tereddüt ettim ve buradan sorma yoluna gittim Burunda bulunan koku alma sinirlerine bir baskı oluşmasından kaynaklı bir durum olabilir mi Tedavi umudu var mı? ProfDr Cem Devge 28 17:13:51 Muayene bulgularınızı bilmeden fikir vermem zor Beyin ve burun arasındaki koku alma yolları ile birlikte beyindeki koku alma merkezinin MR ile görüntülenmesi, yer kaplayıcı lezyonolasılığını ve nörolojik problem olasılığınıortadan kaldıracaktır Bu incelemede bir problem yok ise diprospan ampul bir adet kas içine yaptırın; bir hafta sonra aynı iğneyi tekrar kas içine yaptırın Koku almanızda iyileşmeler olursa bilgi verin Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|