Çocukları Sosyal Hayattan Uzaklaştıralım |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocukları Sosyal Hayattan UzaklaştıralımÇocukları Sosyal Hayattan Uzaklaştıralım[/b] 28062008 Küçük yaşlardan itibaren adeta cam fanustaymış gibi sosyal hayattan izole bir şekilde yetiştirilen çocukların bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Küçük yaşlardan itibaren adeta cam fanustaymış gibi sosyal hayattan izole bir şekilde yetiştirilen çocukların bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiğini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ProfDrMünevver Erdinç, "Çocukları gereğinden fazla ihtimam göstererek yetiştirmek, vücut yapısını ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açmakta Bu çocuklar alerjiye daha yatkın oluyor" dedi Astım ve bir takım alerjik hastalıkların çocuklarda,yetişkinlerden daha fazla görüldüğünün altını çizen Prof Dr Erdinç, "Vücuda solunum ve sindirim yoluyla giren veya deriye temas eden bazı maddelere karşı duyarlı kişilerde bedenin zarar görmesine sebep olan doku cevaplarının ortaya çıkmasına alerji, bu reaksiyona neden olan maddelere de alerjen denir Yani alerji, çoğu kişinin vücudunda tepkiye yol açmayan bir maddeye karşı, bazı kişilerin anormallik göstermesidir" dedi Astım açısından en önemli alerjenlerin ev tozu aktarları, polenler, mantar sporları,hayvansal alejenler olduğunu belirten Prof Dr Erdinç, "Küçük yaşlardan itibaren hastalıklardan uzak durması için her türlü dış ortamdan izole yetiştirilen çocuklar alerjenlere daha duyarlı oluyor" şeklinde konuştu |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|