Soru:"Reaktif Romatizma"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Reaktif Romatizma"

24 yaşında bayanımbundan 4-5 ay önce diş çektirmiştim2 ay öncede hertarafım tutulmaya başladı romatizma teşhisi kondu 10 tane iğne vuruldumiyi geldi sonra heryerim şişmeye başladıel parmağımdan biri şişti ve eğilip bükülmedi başka bir hastaneye gittikdişten olduğu söylendi bi hap verdi yan etki yaptığı için onu değiştirdik sonra voltaren kullım ilk başta iyiydi o da aynı yan etkiyi yaptı(büyük abdesimle kanama)bıraktıkşişler inmeye başladı parmağım da düzeldiama hala ağrılar var2 haftada crp 100den 24e indi ama sedimentasyon 50den 70e çıktışimdide deltacortril verdiaraştırdım kortizonmuşkortizonun yan etkileri çok fazlanapıyımkullanayım mı kullanmayım mı bilemedim beni en kısa zama bilgilendirirseniz sevinirimbu arada evliyim çocuğum yok çocuk olmasını olumsuz etkiler mişimdiden teşekkürler
ProfDr Vural KAVUNCU

051110:49:26

Eklemlerinizde şişlik ve ağrı romatizmanın işaretçileridir Bu romatizma geçirmiş olduğunuz diğer bakteriyel enfeksiyonlar sonrasında meydana gelmiş olabilir Bunlar genellikle kendini sınırlayan, ancak takip edilmesi gereken durumlardır Ya da genel bir eklem romatizmasının başlangıç hali olabilir İlk 1-2 ay içerisinde kesin tanı konamayabilir Kortizon bu dönemlerde romatizmayı baskılamak için kullanılan ilaçlar arasındadır Kortizonun yan etkileri kullanılan doz ve süre ile bağlantılıdır Bütün bunlara karar verebilmek için yarar-zarar dengesi gözetilerek ve yan etkileri açısından yakın bir takip altında olmak üzere değişik ilaçlar kullanılabilir Kortizonun gelecekteki hamilelikler üzerinde önemli bir etkisi yoktur Eğer tedaviyi veren doktorunuz romatizma konusunda deneyimli ise bundan çekinmeyiniz Tedaviyi ve tanınızı doktorunuzla tartışınız
Prof Dr Vural Kavuncu

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com