![]() |
Reflüye Neler Sebep Olur? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reflüye Neler Sebep Olur?Dilara Koçak'ın haberi reflünün nedenleri Stres, acelecilik, psikolojik sıkıntılar, aşırı nikotin veya ***** tüketimi, yanlış beslenme, bazen kaynağı belli olmayan şikâyetler bunların hepsi midenin dengesinin bozulmasına neden olabilmektedir ![]() ![]() mide reflüsü olarak da bilinen Gastro Özafagial reflü hastalığı mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() reflünün tedavisinde asıl hedef, ''yaşam tarzı değişikliği''nin sağlanabilmesi olmalıdır ![]() ![]() Fazla kilolu kişilerin büyük kısmında mide yakınmaları ve reflü şikâyeti olabilmektedir ![]() ![]() reflü dostu öneriler Yemekleri az az, sık sık olacak şekilde tüketin ![]() Yavaş yiyin, iyi çiğneyin ![]() Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak veya çok soğuk olmamasına dikkat edin ![]() Karında basıncı arttıran sıkı kemer, çamaşır kullanmayınız ![]() Yemeklerden hemen sonra uzanıp yatmayın ![]() Sıvıları öğün aralarında alın ![]() İlaçlarınızı yeterli suyla birlikte, tercihen dik pozisyonda alın ![]() ***** ve sigara kullanmayın ![]() Sakız çiğnemeyin ![]() Yürüyüş yaparak, mide ve bağırsak hareketlerini daha düzenli hale getirin ![]() Çok dar ve belinizi sıkan kıyafetler giymeyin ![]() Yiyecek ve içeceklerinizin çok sıcak, çok soğuk ve aşırı baharatlı olmamasına dikkat edin ![]() boğazda bir kaşıntı hissedildiğinde bunu temizlemeye çalışmak yerine su tüketerek geçmesini sağlamaya çalışın ![]() Kilo probleminiz varsa mutlaka bir diyetisyen yardımıyla ideal ağırlığa kavuşulmalıdır ![]() Yatmadan önce mide salgısını artırabilecek besin ve ilaç kesinlikle kullanılmamalıdır ![]() Sigara içiyorsanız mutlaka bırakmalısınız ![]() Yemek yerken mideyi çok doldurmamalısınız ![]() Stresten mümkün olduğunca kaçının, stresli ortamlarda bulunmayın ![]() Tüketilmesi önerilmeyen yiyecekler ve içecekler; Kızartma ve kavurma yöntemiyle pişirilmiş besinler, sakatatlar, pastırma, sucuk, sosis Et suyu içeren besinler Kurubaklagiller (nohut, mercimek, fasulye) Soğan, keskin naneli şeker kahve, çay, neskafe, asitli içecekler, çikolata Kereviz, lahana, karnabahar, havuç, kabak, muz, elma, portakal, kayısı Acılı baharatlar, baharat olarak kullanılan otlar ,turşu, sirke, limon tuzu, sarmısak Aşırı yağ ve yağlı besinler Kafein içeren tüm besinler yağda kızarmış yumurta Yüksek yağ içeriği olan peynirler Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|