07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanserin Düşmanı Kara Üzüm
Günde bir salkım kara üzüm yemenin kanserden korunma konusunda yardımcı olduğu, bu hastalığa yakalananların tedavilerinde de son derece etkin rol oynadığı söyleniyor Kara üzümde bulunan flavon miktarı 150 cıvarında? Beyaz üzümde ise 30?DOMATES: Domatesin içinde bulunan likopen ve selenyum özellikle prostat, meme, kolon ve mide kanserinde koruyucu olarak büyük rol oynuyor Bunun dışındaki bir çok kanser türü için de aynı etkiyi gösteriyor Hastalığa yakalananların ya da risk taşıyanların özellikle günde 4-5 domates yemeleri büyük fayda sağlıyor HAVUÇ: Domates kadar etkili bir başka sebze ise havuç İçerdiği betakarontenlerle havuç DNA hasarını önleyici etkiye sahip Bu bektakarotenler, genellikle kırmızı sebze ve meyvelerde, örneğin havuçta bolca bulunuyor Betakarotenlerin en önemli özelliği DNA hasarına mani olmaları ve vücudun direncini artırarak bağışıklık sistemini uyarmalarıdır FLAVONLAR: Kanserin tedavi ve korunmasında son derece etkili olduğu bilinen bir başka bitkisel madde ise flavonlar Yaklaşık 4 bin civarında flavon deposu bitki tesbit edilmiş Bu tür meyve sebze ve bitkileri tüketmek kansere karşı insan vücudunda doğal bir bir kalkan oluşturarak çağın vebasına karşı koruyucu etki oluşturuyor Bunların aralarında en etkin olanları ise asmalı bitkiler SELENYUM: Minerallerden selenyum, prostat kanseri başta olmak üzere bir çok kanser türünden korunmada etkili rol oynuyor Yapılan araştırmalar yüzde 40 oranında prostat kanserini azalttığını ortaya çıkardı Bunun dışında rahim, mide, ağız içi kanser türlerinde de etkin olduğu tesbit edildi Selenyum en az 200 ünite alındığında etkinliği artan bir mineraldir C VİTAMİNİ:Meyve ve sebzelerde bolca bulunan C vitamini hem kanserden korunmada, hem de yüksek dozlarda kullanılarak hastalığın tedavisinde barışla kullanılıyor OMEGA 3: Özellik Kuzey Denizi balıklarında bol olarak bulunan Omega 3 kanserden koruyucu özelliği saptanmış maddelerin başında geliyor Başta meme kanseri, prostat kanseri ve kalın bağırsak kanseri olmak üzere koruyucu bir etki sağlıyor Yeterli Omega 3 tüketilebilmesi içinde haftada en az üç kez balık yemek gerekiyor
|
|
|