Soru:"Su Çiçeği"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Su Çiçeği"

1 nisa 4,5 aylık bebeğimi doktora götürmüştüm Orada daha sonra su çiçeği olduğunu ve bundan dolayı çocuğunu doktora getirdiğini öğrendiğim bir bayan vardı Onunla hastalığı hakkında 1-2 dakika konuştuktan sonra, bebeğime de bulaşabilir diye hemen ayrıldım
Bugün bebeğimin karnında kırmızı, siğile benzer bir şey farkettim Bir internet sitesinde, böyle bir durumdan şüphe duyarsanız 3-5 gün içinde aşı yaptırın diye yazıyor Benim ne yapmam gerekiyor Acil olarak bilgi verirseniz sevinirim
YardDoçDr Nese Demirtürk

1404 10:32:21

Su çiçeği oldukça bulaşıcı bir infeksiyondur Aynı ortamda bulunmak bulaştırma nedeni olabilir Ancak genellikle bebekler hayatlarının ilk 4-6 ayında anneden doğum öncesinde kendilerine geçen antikorlar aracılığı ile bir çok enfeksiyona karşı korunurlar Sizin bebeğiniz 45 aylık olduğu için korunma derecesi azalmış olabilir Su çiçeği döküntüleri, içi berrak su ile dolu kabarcıklar şeklindedir Enfeksiyon başladığında aşının yararı olmaz Hastalığın kuluçka dönemi 2-3 haftadır Bu nedenle oluşan döküntü sizde şüphe uyandırdı ise bebeğinizi mutlaka takip eden doktoruna gösteriniz

Saygılar
Dr Neşe DEMİRTÜRK

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com