Soru:"Koku Alamıyorum" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Koku Alamıyorum"merhaba ben nermin 28 yaşındayımbende koku alamama sorunu var çok nadir koku alıyorumevde gaz açık kaldığında bunu ben değil eşim anlıyo bi parfümün kokusunu bile cok zor alıyorumne yapmam gerekiyoo yardımınız için şimdiden teşekkürlerkolay gelsin ProfDr Cem Devge 01 22:51:33 Bahsettiğiniz sorun doğuştan gelen bir özellik değilise; bazen, belirli bazı ilaç ya da aşıların belirli aralıklarla kullanılması ile, bazen de belirli bazı ameliyatlarla (örneğin burun tıkanıklığı nedeniyle koku moleküllerinin burun içindekokuyu algılayan bölüme ulaşamadığı durumlarda, ya da koku alma yollarını oluşturanbeyindeki sinir ağlarından kaynaklananveya onları baskı altına alan yer kaplayıcı nedenlerin varolduğu durumlarda) kontrol altına alınabiliyor öncelikle doğru tanıya ulaşılmalıdır Bunun için de;başta görüntüleme yöntemleri olmak üzere bazı tetkikler ve ilgili anatomik bölgelerin muayenelerinin yapılması gereklidir Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|