![]() |
Balığı Gözü Ve Derisi Ele Veriyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balığı Gözü Ve Derisi Ele VeriyorDoç ![]() ![]() Avlanan su ürünlerinin en kısa sürede soğuk koşullarda muhafaza edilmesinin bozulmayı engelleyecek ilk aşama olduğunu kaydeden Turan, son yıllarda balıkların tezgahlarda buzla birlikte satışa sunulmasının bu konudaki bilinçlenmenin bir göstergesi olduğunu kaydetti ![]() gözleri donuklaşır Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() Balığın tazeliğini yitirmeye başladığı zaman gözlerinin donuklaşmaya ve kanlanmaya başlayacağını belirten Turan, şu bilgileri verdi: gözler zaman geçtikçe tamamen içeri çöker ![]() ![]() Balık tazeliğini yitirdikçe derisinin parlaklığı azalır ve üzerinde donuk bir tabaka meydana gelir ![]() Eti sıkı ve elastiki olup, parmakla bastırıldığında meydana gelen çukurluk anında düzelir ![]() ![]() Küçük balıklar avuç içine düz olarak yatırıldığında baş ve kuyruk kısımları sarkıyorsa balığın bayat olduğu anlaşılır ![]() Taze balığın ağzı zor açılır Balıkta zor açılan ağzın tazeliğin göstergesi olduğunu da ifade eden Turan, "Balığın bayatlaması sonucunda ağız kolayca açılabilir ![]() ![]() ![]() ![]() "Balık bayatladıkça bu renk gri-beyaz ve koyu renklere doğru değişir ![]() ![]() ![]() enzim ve bakterilerin bol bulunduğu karın bölgesi ve iç organların tazelik kayboldukça hızla yumuşadığını ve karın kısmında yırtılmalar meydana geldiğini de kaydeden Turan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ancak bu durumun avlama ve kasalara istifleme sırasında olup olmadığının ayırt edilmesi gerekmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|