Soru:"Sizce Ben Ülseratif Kolitmiyim?" |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Sizce Ben Ülseratif Kolitmiyim?"Merhabalar sayın hocam bana(2004)yılında ülseretafkolit teşhisi konuldu,ve asacol 400 veridi yaklaşık biryıl kullım rahatsızlığımda herhangi bir değişiklik olmadıLakin yılında tekrar kolonoskopi oldum tanı(ÜLSERATİF-REKTİT-RACHMİLEWİTZ 10/12 İNTERNAL HEMOROİDLER)olarak rapor edildiŞimdi ise salafalk lavman kullanıyorum ve eski şikayetlerim hızla kayboldu,benim sizden öğrenmek istediğim:bende mukus akıntısı ve gaz haricinde kolitin hiçbir belirtisi yok,ağzımda aft,eklem rahatsızlığı,şiddetli karın ağrısı,sürekli ishal bunların herhangi birisi yok ama salafalk sanki tamamen iyileştirdi diye bilirim;sayın hocam ben kolitmiyim/salafalkı buraktığım an hastalığım kaldığı yerden devam edermi? ben (39)yaşında erkek bir hasdtayım şimdididen vereceğiniz cevaplar için teşekkür eder iyi çalışmalar hoşçakalın DoçDr Yusuf AKCAN 090803:54:06 Sayın üye, Hastalığınızda verdiğiniz bilgilere göre tanı şüphesi olduğunu düşünmüyorum ülseratif kolit alevlenen ve yatışan periyodlarla gider %20 kadarı ilk ataktan sonra bir daha olmaz büyük çoğunluğu ataklarla gider barsak rektumdan barsağın baş kısmına doğru ilerlemeye meyillidir o yüzden doktorunuz önerilerini almadan ila kesmeyin yakınmalar tamamen geçmiş de olsa bir-iki yıl tedavi idame dozda devam edilir genellikle alelenmeler sırasında amib varlığına dikkat edilmelidir ülseratif kolit üzerine amib binerse kronikleşmeye yüz tutabilir barsakta tutulum mesafenize göre lavman yerine salofalk fitil için doktorunuzdan olabilirliği konusunda fikir alabilirsiniz Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|