Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gündemde, istanbulda, sıkıntısı, uzman

İstanbul'da Uzman Sıkıntısı Gündemde

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul'da Uzman Sıkıntısı Gündemde

Tecrübeli asistanlar Doğu ya gönderilirse İstanbul, uzman doktor sıkıntısı çekecek

Hekim Hakları Derneği 1 Olağan Genel Kurulu nda, Sağlık Bakanlığı nın eğitim hastanelerindeki uzmanları 1 yıllığına Doğu ya gönderme kararı tartışıldı

Zeynep Kamil Hastanesi Başhekimi Dr Sadiye Eren, hastanenin Tüp bebek Kliniği nde 2 uzmanın bulunduğunu ve ikisinin de Doğu illerine gideceğini söyledi Şişli Etfal Hastanesi Kadın Doğum Servisi 2 Klinik Şefi Dr İnci Davas, İstanbul da uzman hekim sıkıntısı yaşanacağına dikkat çekerken, Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Selami Albayrak da, İstanbul önümüzdeki günlerde uzman bulamayacak& iddiasında bulundu

Sağlık Bakanlığı tarafından Ağustos 2004 te İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana daki eğitim hastaneleri başhekimliklerine iletilen bir yazıyla, tecrübeli başasistan ve uzman hekimlerin 1 yıllığına Doğu ve Güneydoğu Anadolu ya gönderileceği duyurulmuştu

Söz konusu uygulamanın başlaması ile büyükşehirlerdeki hastanelerde uzman hekim sıkıntısı çekileceğini savunan Dr Sadiye Eren, Hastanemde 24 başhekim görev yapıyor Bunlardan 19 u Doğu ya gidecek Her yere kilit vurup doğum kliniğinde oturacağız& diye konuştu Hekim Hakları Derneği nin bu konuyu birinci sıraya almasını isteyen Dr Selami Albayrak, sorunun ilgili yerlere aktarılmasını istedi Olağan Genel Kurul da yeni TCK kanunu nu tartışmaya açan hekimler, nisan ayından itibaren doktorluk yapmanın zor olacağını öne sürdüler

Hekim Hakları Dernek Başkanı Prof Dr Yunus Söylet, doktorların haklarını kısıtlayan 88, 89 ve 90 maddelerde değişikliklerin yapılması için gerekli yerlere başvurduklarını belirtti Konuşmasında Sivil Toplum Örgütleri nin (STK) de önemine değinen Dr Söylet, bazı STK ların devletle olumsuz ilişki içinde olduklarını kaydederek şöyle konuştu: STK lar ile devlet arasında üç ayrı ilişki türünden söz edebiliriz

Birincisi düşmanca ilişki türü İkincisi güdümlü ilişki türü STK lar devletin kurumları tarafından yönlendiriliyor Biz dernek olarak üçüncü tür ilişkiye talibiz Projelerimizi politika yapıcılarla paylaşmak istiyoruz&

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Öte yandan, HHD 1Olağan kongresinde yeni yönetim de belli oldu Eski yönetim kurulu başkanı ProfDr Yunus SÖYLET'in konuşması ve Dernek Sekreteri Uz Dr Saim ŞENDİL'in faaliyet raporunu okumasının ardından yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı

Eski yönetim kurulundan Yunus Söylet in tekrar aday olmadığı kongrede yeni yönetime Prof Dr Recep Güloğlu ve arkadaşları seçildi

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com