Soru:"İzninizle 1 Soru Daha" |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"İzninizle 1 Soru Daha"HOCAM AŞAĞIDAKİ CEVABINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ![]() ![]() İLAÇ HİÇ DENENMEMİŞ OLMASI TECRÜBEYLE,GEREKLİ OLMADIĞI KANISINA VARILDIĞI İÇİN Mİ ACABA???ET VE KEMİK YAPISIYLA İLGİLİ BİR TANI VAR MI RAPORDA,DOKTOR ET VE KEMİKLE İLGİLİ DE MÜDAHALE GEREKECEK DEMİŞTİ![]() ![]() ![]() BANA ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE PROF OLAN HOCAMIZ BU TEŞHİSİ KOYDU VE KENDİSİ AMELİYATA GİRECEK![]() ![]() ESC Yİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ,TÜRKİYEDE BU AMELİYATLARIN BAŞARI ORANI NEDİR?İSTATİSTİKİ BİLGİ VAR MIDIR?(AMELİYAT SAYISI,KOMPLİKASYON ORANI VB) ÇOK TEŞEKKÜRLER İLGİNİZ İÇİN, İYİ ÇALIŞMALAR![]() ![]() ![]() ![]() Merhabalar,şimdiden cevabınız için teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() PARANAZAL SİNÜS TOMOGRAFİ SONUCU aşağıdadır Sonucu benim anlayacağım dilde açıklarsanız sevinirim Bir de bu durumda ameliyat gerekli olur mu?Gittiğim doktor ameliyat önerdi,ameliyattan çekindiğim için size de danışıyorum![]() ![]() ameliyat kolay geçer mi,korkmamı gerektirir mi?İyi çalışmalar![]() ![]() ![]() Nazal septum sola deviyedir Nazal pasaj açıktır Her iki alt konka hipertrofik görünümdedir Sağ orta konka paradoksal konumludur![]() Sağ maksiller sinüs tabanında retansiyon kisti ve mukozal kalınlaşma tarzında minimal yumuşak doku değerleri gözlenmiştir ![]() Solda frontal sinüste ve etmoid hücrelerde yoğun miktarda yumuşak doku dansiteleri izlenmiştir Ayrıca sfenoid sinüste ve sol maksiller sinüstede inflamatuar yumuşak doku değerleri kaydedilmiştir![]() Frontoetmoidal resesler ve sol ostiomeatal kompleks kapalıdır ![]() Kesitlere dahil kemik yapılar ve yumuşak dokular normaldir ![]() Doç Dr Mehmet GÜNDÜZ 23 14:43:15-------------------------------------------------------------------------------- filmde sol tarafinizdaki sinusun buruna acilan delik ve yine alindaki sol sinusin ve etmoid sinusun acilim yerlerinde iltihab ve tikanma mevcut bunlar ilac tedavisi verilerek iyilesme denenebilir ama gecmeyebilir o durumda endoskopik sinus cerrahisine ihtiyaciniz olur ozellikle sol tarafa ve alin sinusun acilim yerine gecmis olsun Doç Dr Mehmet GÜNDÜZ24 14:05:08filmdeki sorunun agirligina gore dogrudan ameliyat karari vermis olabilir ESC iyi ellerde komplikasyonu cok dusuk orandadir ve basarisida yuksektir gecmis olsun![]() Yazının Orjinali için Lütfen www saglikdanis com adresini ziyaret ediniz![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|