Bir Çocuk Bekliyorum |
07-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Çocuk BekliyorumBir Çocuk Bekliyorum Bir Çocuk Bekliyorum Yazar: Laurence Pernoud Yayınevi: e yayınları Bir Çocuk Bekliyorum, hamilelik ve doğum hakkında yazılan en kapsamlı kitapTüm dünyada kendini kanıtlıyan tıp kurumlarınca tavsiye edilen bir yapıt Ciddi, sıcak, güven verici, rahat olarak da hamileliğe hazırlayarak, çocuğumuzu rahat bir şekilde beklemenizi sağlayaracakAslında yanlızca hamile kalan kadınların değil, çocuk sahibi olmak isteyen anne-baba adaylarının birlikte okumaları gereken kitap İÇİNDEKİLER Biçimlenen Bir Düş Bir Ekip Çalışması 1 BÖLÜM Bir Çocuk Bekliyorum Umuttan Gerçekliğe, Hamileliğin belirtileri, Laboratuvar testleri,Kendi kendine yapılacak testler, Hayır: Hamile Değilsiniz, Evet: Yaşamimzda Her Şey Değişecek,İki Kişi Beklemek, EğerYabuzsamz 2 BÖLÜM Güncel Yaşam işiniz, Uyku, Cinsel İlişki, Banyo ve duşlar, Sigara, Ya *****?, Yolculuklar, Fiziksel egzersize ihtiyacınız var, Sporlar 3 BÖLÜM İyi Beslenme Daha Fazla Yemek Gerekir mi?, Neden daha fazla yemek gerekmez Eğer çokkilo aldıysanız tabloyu inceleyin, Yeterince beslenmeycnler için, Ne Yemek Gerek? Örnek mönüler,Başlıca besinlerin bileşimleriDört mevsim ifin mönüler,Kaçınılması gereken besinler 4 BÖLÜM Güzellik GöğüslerKarın ve siluetYüzHamilelik maskesi,Vücudun cildi,Çatlaklar,Saçlar,Dişler,Tırnaklar 5 BÖLÜM Doğum Öncesi Yaşam Doğa Bir İnşam Nasıl Yaratıyor,Çok özel iki hücre,Övül,Övül uzun bir yolculuğa çıkıyor,Spermatozoid (Meni hücresi),Karşılaşma: Bir spermatazoid övülün içine giriyor,Bir karşılaşmanın öyküsü,Yumurtanın yolculuğu,Hücrelerin çoğalması,Yuvalanma hazırlanıyor,Yumurta yuvalanıyor,Yumurta çok özel bir nakil, Laboratuvarda döllenme,Ay Ay Çocuğunuzun Öyküsü,Çocuğunuz İçinizde Nasıl Yayıyor,Plasenta (Etene),Amniotik sıvı ve yumurtanın dış zarları,Göbek bağı,Cenin (Dölüt) ve Çevresi,Vücudunuz Nasıl Anne Oluyor,Rahmin hacminin artması,Emzirmeye hazırlık,Organizmanın işlevlerindeki değişimler,Doğum öncesi Yaşanan Resimleri,Vücut doğuma hazırlanıyor,Hormonların görevi 6 BULUM ikizleri Beklemek İkizlerin döllenmesi,İkiz Teşhisi,İkiz hamileliği,Alınması gereken birkaç özel önlem,Üçüz dördüz beşiz 7 BÖLÜM Kendi Kendinize Sorduğunuz Üç Soru Kız mı,Erkek mi?,Çocuğun cinsiyetin seçilebilir mi?,Çocuğun cinsiyetini doğumdan önce bilmek,Çocuğunuz Kime Benzeyecek ?,Çocuğunuz Normal Olacak mı?,Niçin şu çocuk normal değil?,Kalıtım üzerine bazı yanlış kavramlar, Gen anormallikleri, Anormal bir çocuk sahibi olma riski nedir?,Genetik muayenesi,Doğum öncesi teşhis (tanı): Farklı yöntemler,Bilim ve vicdan 8 BÖLÜM Yaygın Sıkıntılar Bulantı ve kusmalar Aşırı tükürük salgılama,Aerofaji mide sancıiarı ve yanmalar,Kabızlık,Basurlar (Hemoroidler),Varisler,Varislerin önüne geçilebilir mi?,İdrar zorlukları, Kaşıntılar, Beyaz akıntılar, Baygınlıklara ve rahatsızlıklara eğilim, Nefes nefese kalma (Tıkanma),Sancılar, Uyku bozuklukları, Huy değişiklikleri 9 BÖLÜM Hamileliğin Tıbbi Gözetimi Hamileliğinizi Kim İzleyecek? 214 Hamile Kadımn Alışılmış Gözetimi,İlk muayene, İkinci üç ayın muayeneleri, Üçüncü üç ayın muayeneleri, Ekograft, Sizin yapabilecekleriniz, Kırkyaşında hamilelik, İlaçlar Aşılar Radyolar, ilaçlar, Aşılar, Radyolar ve Radyasyonlar, Tehlikeli Hamilelikler, Bir hamilelik niçin tehlikeli sayılır? Tehlikeli hamileliğin gözetimi, 10 BÖLÜM Eğer Bir Sorun Çıkarsa Hamileliğin Kendisine Bağlı Sorunlar, Düşükler, Rahimdışı hamilelik, Kansızlıklar, Hamileliğe bağlı kan zehirlenmesi, Plasentanın aşağı yapışması,Bir Hastalık Durumunda, Kızamıkçık ,Toxoplasmoz, Listerioz, Diğer bulaşıcı hastalıklar, İdrar yolları iltihapları, Viral Hepatit, Cerrahi Müdahaleler, Hamile Kalmadan Önce Hasta İdiyseniz, Şeker hastalığı (Diabet), Böbrek yetersizliği ve atardamara bağlı yüksek tansiyon, Kalp hastalıkları, Aşın şişmanlık,Verem (Tüberküloz),Cinsel yollarla geçen hastalıklar,Ya *****? Ya **********?, Dikkat Tehlike, Rh Unsuru ve yazamadığımız diğer konular Kaynak: Bebek |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|