|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| geçirdim, oldum, prostatit, rahatsizliği, tedavi |
Prostatit Rahatsizliği Geçirdim Tedavi Oldum Ancak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Prostatit Rahatsizliği Geçirdim Tedavi Oldum AncakSoru: Prostatit rahatsizliği geçirdim tedavi oldum ancak boşaldıgımda spermlerim hafif sarı renkte görülüyor hastalık belirtisimidir? 12 04 2008Cevap: Genellikle prostat absesi ile birlikte bulunur Gram negatif adı verilen bakteri grubu tarafından meydana getirilirler En sık neden olan bakteriler: E coli, proteus ve klepsielladır Bazen stafilokok ve enterokok gibi gram pozitif bakteriler de neden olabilir![]() Titremelerle yükselen ateş, idrar yollarına ait şikayetler, ve ***** ile makat arasında ağrı ile kendini gösterir İdrar yapamama, eklem ağrıları ve kas ağrısı da eşlik edebilir Bazen absenin kendiliğinden boşalması sonucu *****in ucundan akıntı gelir![]() Tedavide genelde ikili antibiyotik enjeksiyonu tercih edilir İdrar tutulumu varsa *****in hemen üzerinden enjektör ile idrar dışarı alınır Abse varsa boşaltılır![]() Kronik Bakteriyel Prostatit Yine yukarıda adı geçen bakteriler neden olur Prostat masajı ile alınan örnekte bakteri üretilebilir Muayene sırasında ağrı meydana gelmez Ateş gibi akut enfeksiyon bulguları yoktur![]() Tedavide esas; prostat sıvısına en fazla geçen antibiyotiklerle uzun süreli tedavi uygulamaktır (3 ay kadar) Tedavide trimetoprim-sulfametoksazol, sadece trimetoprim, indanil karbenisilin, doksisiklin ve eritromisin kullanılabilir![]() Kronik bakteriyel prostatit ile sıklıkla karışan durum, kronik abakteriyel prostatittir Bu hastalıkta klamidya, mikoplazma, üreaplazma gibi mikroorganizmaların etken olduğu düşünülmektedir![]() Bu durumda durumunuz kronikleşmiş ise bir urologtan ayrdım almalısınız ![]() ![]() 12 04 2008 |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|