|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anüs, barsak, hastaliklari, kalin, kolon, rektum |
![]() |
Kalin Barsak (Kolon) -Rektum Ve Anüs Hastaliklari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalin Barsak (Kolon) -Rektum Ve Anüs HastaliklariKALIN BARSAK (KOLON) -REKTUM VE ANÜS HASTALIKLARI KALIN BARSAK (KOLON) - REKTUM VE ANüS HASTALIKLARI >> Genel Bilgiler >> Kolon Kanseri >> Polipler >> Kolostomi - İleostomi >> Kolonoskopi >> Kabızlık >> Divertiküler Hastalık >> Crohn Hastalığı >> Rektal Prolapsus >> Kıl Kisti >> ülseratif Kolit >> Anal Fistül - Fissür >> Anal Kaşıntı >> Gaz ve Gaita Kaçırmak KALIN BARSAK (KOLON) -REKTUM VE ANüS HASTALIKLARI Bölümü Prof ![]() ![]() ![]() ![]() KALIN BARSAK (KOLON) -REKTUM VE ANüS HASTALIKLARI Kalın Barsak (Kolon), Rektum ve Anüs (Makat) sindirim sistemimizin İnce Barsaklardan sonra gelen kısımlarıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolon ve Rektum hastalıkları, hafif şiddette rahatsızlıklardan, hayatı tehdit edici durumlara kadar ilerleyen rahatsızlıklara neden olabilir ![]() ![]() ![]() KOLO-REKTAL HASTALIKLARIN GENEL BELİRTİLERİ NELERDİR ? Anüsden ( Makattan ) KAN gelmesi ( taze-kırmızı veya durmuş-siyah kan şeklinde olabilir ), Büyük abdest yapmada (defekasyon) değişiklik olması ( gaitanın incelmesi ), düzensiz şekilde kabızlık- ishal olunması, defekasyon ( büyük abdest yapma ) yaptıkdan sonra tam rahatlamama ve tekrar tekrar defekasyon yapmak isteği, defekasyon sırasında ağrı olması, anüs bölgesinde şişlikler ve yaralar olması, karında zaman zaman izah edilemeyen ağrıların olması, kabızlık, zayıflama, kansızlık ( anemi ) olması gibi belirtilerde mutlaka hekime başvurulmalıdır ![]() TEŞHİSDE HANGİ YöNTEMLER KULLANILIR ? Fiziki muayene: Hastanın genel olarak yapılan muayenesi ![]() Rektal Tuşe: Anüs ve Rektumun eldiven giyilip vazelin sürüldükten sonra parmakla yapılan muayenesi ![]() ![]() Endoskopik muayene; Değişik uzunluktaki optik aletlerle anüsten girilerek yapılan muayenelerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Röntgen Tetkikleri; çift kontrast kolon grafisi; Anüs yoluyla radyoopak ilacın lavman şeklinde verilmesi ile yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çift Kontrast Kolon Grafisi Anorektal Fizyolojik çalışmalar; Bölgenin işleyişi ile ilgili olarak EMG ve Manometrik çalışmalar da yapılabilir ![]() Laboratuar çalışmaları; Hastalara gaitada gizli kan, parazit tetkikleri, genel kan testleri, tümör belirleyici testler gibi tetkikler de lüzumuna göre yapılır ![]() KOLON-REKTUM ve ANüS HASTALIKLARI NELERDİR ? KANSERLER, POLİPLER, üLSERATİF KOLİT, CROHN, DİVERTİKüL, KONSTİPASYON (KABIZLIK), REKTAL PROLAPSUS, PİLONİDAL SİNUS (KIL KİSTİ), FEKAL İNKONTİNANS ( GAZ-GAİTA TUTAMAMAK), ANAL ABSE, FİSTüL, HEMOROİD, FİSSüR, PRURİTİS ANİ ( ANAL KAŞINTI) ve buna benzer hastalıklardır ![]() Bu sayfa içeriği Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|