![]() |
Astım: Tanı (Teşhis) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Astım: Tanı (Teşhis)Astım: Tanı (Teşhis) Astım tanısı, hastanın tıbbi hikayesinin (şikayetlerinin seyri) değerlendirilmesi, muayene bulgularının yorumlanması, bazı laboratuvar tetkiklerinin ve solunum fonksiyon testlerinin uygulanması ile konur ![]() Şikayetlerin değerlendirilmesi Öksürük: Öksürük bazen astımın tek belirtisi olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Astım ataklar halinde seyreden bir hastalıktır ![]() ![]() ![]() ![]() Astım hastalığının tanısını doğrudan koyabilecek BİR KAN TETKİKİ YOKTUR ![]() ![]() Astım tanısında asıl değerli olan solunum fonksiyon testleridir ![]() ![]() Allerji testlerinin astım tanısında doğrudan değeri olmamakla birlikte, astımın nedeni belirlemek ve tedaviyi yönlendirmek açısından yapılması gereklidir ![]() Kaynak: Dr ![]() ![]() Safran, Turp, Tatula, Zerdeçal, Boru çiçeği, Nane, Üzerlik, Portakal, Gül Burun akıntısı tehlikeli olabilir! Alerjiye yol açan molekül bulundu Göz allerjisi artık kışın da görülüyor Alerjik hastalıklar tüm dünyada artıyor Çağımızın hastalığı: Alerji Allerji Nedir?, Allerjen Nedir?, Rinit (Nezle) Nedir?, Astım (Bronşiyal Astma): Astım nedir?, Arı Allerjisi, Lateks (Doğal Lastik) Allerjisi?, Anafilaksi (Anafilaktik Şok), Anafilaksi: Tedavi ve Koruma, Atopik Dermatit: Genel Bilgiler, Kontakt Dermatit, İrritan Kontakt Dermatit |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|