Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklarımıza, eğitim, vermeliyiz

Çocuklarımıza Nasıl Eğitim Vermeliyiz

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocukların gayeli, enerjik ve hayata sıcak bakan bir fert yapmak için;

Onlara ders yönünden fazla baskı yapmayın, bunun yerine dersin öneminden bahsedin oyun oynamak istiyorlarsa onlara gerektiği kadar izin vermeyin Onun hoşlandığı ve yeteneği olduğu mesleğe yönlendirin Çocuğu sosyal faaliyetlere katın (spor faaliyetleri, folklor, satranç, resim vb)<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">
Çocuğun yalancı olmaması için;

Yalan söylemeyin Ona sürekli yalanın kötülüğünden bahsedin daha küçüktür diye yalanlarını hoş görmeyin Eğer çocuk suçunu itiraf ediyorsa onu cezalandırmayın Çünkü bazı durumlarda çocuk sırf cezadan kurtulmak için yalan söyler<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">
Çocuklarınızın sözünüzü dinlemeleri için;

Emir verirken yerine getirip getirmediklerine bakın onlardan yerine getirebilecekleri şeyler isteyin, kuru tehdit savurmayın

Çocukları kardeşlerini sevmeleri için birini cezalandırırken, öbürünün mükafatlandırmayın bu düşmanlığa yol acar Birini severken ve takdir ederken aynı şeyleri diğerlerine de yapın Birbirlerine ******* ettikleri zaman hemen araya girin ceza verirken suçun kimde olduğuna bakın

Çocuklara insanları sevdirmek için;

Onlara daima iyi insanlardan bahsedin dünyadaki yardımlaşmadan ve iyiliklerden bahsedin<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">
Çocukların hayal ve kabus görmemeleri için;

Onlara sihirden, büyüden, peri masallarından, Kaf dağının ardındaki devden, kötü kalpli cadıdan vs bahsetmeyin, ve bu tür film ve dizilerden uzak tutun

Çocuklarınızın inatçı olmamaları için;

Onların her istediğini yerine getirmeyin Çünkü böyle bir durumda istediği şeyi alamayan çocuk inatlaşabilir Yalnızca onların haklı isteklerini yerine getirin Eğer çocuk ‘illa da istiyorum diye tepinmeye başlar ve sizde bundan sonra istediğini yerine getirirseniz çocuk haklı haksız her istediğini elde etmek için tepinir
<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com