Öfke Ve Öfke Kontrol Teknikleri |
07-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Öfke Ve Öfke Kontrol TeknikleriÖFKE : Hayatımızda daima vardır ve olmalıdır Ancak kontrolden çıkmadığı sürece bize faydalı olur Öfkemizi kontrolde ifade etme, bastırma ve sakinleştirme davranışlarına başvurulur 1 İfade etme : İstek ve ihtiyaçlarımızın ne olduğunu tam olarak anlayabilir ve bunu sözel olarak sakin bir tarz da halledersek öfkemiz bize ve çevremize zarar vermemiş olur 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 İfade etme : İstek ve ihtiyaçlarımızın ne olduğunu tam olarak anlayabilir ve bunu sözel olarak sakin bir tarz da halledersek öfkemiz bize ve çevremize zarar vermemiş olur 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Hayatımızda daima vardır ve olmalıdır Ancak kontrolden çıkmadığı sürece bize faydalı olur Öfkemizi kontrolde ifade etme, bastırma ve sakinleştirme davranışlarına başvurulur 1 İfade etme : İstek ve ihtiyaçlarımızın ne olduğunu tam olarak anlayabilir ve bunu sözel olarak sakin bir tarz da halledersek öfkemiz bize ve çevremize zarar vermemiş olur 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 İfade etme : İstek ve ihtiyaçlarımızın ne olduğunu tam olarak anlayabilir ve bunu sözel olarak sakin bir tarz da halledersek öfkemiz bize ve çevremize zarar vermemiş olur 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 2 Bastırma : Öfkeyi içimizde tutarak onu düşünmemeye çalışıyor, dikkatimizi tüm gücümüzle daha olumlu durumlara yönlendiriyorsak bastırıyoruz demektir ve sıkça kullanımı önerilmez 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 3 Sakinleştirme : Öfke anında çeşitli davranışlar nefes kontrolü, kalp atış hızının kontrolü türünden yöntemlerle öfke kontrolü yapılabilir Fakat ifade etme seçeneğine bakarak daha az önerileceği apaçık bir gerçektir Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Öfke Kontrol teknikleri : 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak4 Problem çözme yöntemi5 İletişime ağırlık verme6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA 1 Gevşeme : Kontrollü nefes alıp verirken olumlu durumların hayal edilmesi 2 Telkin : Tüm dikkati yoğunlaştırarak zihnimize emirler gönderme 3 Düşünceleri değiştirme: Olumsuz düşüncelere yoğunlaşmak yerine, olumlu olan düşüncelere yoğunlaşmak 4 Problem çözme yöntemi 5 İletişime ağırlık verme 6 Çevreni değiştirme Not : Bunların hiçbiri sorununuz yapı olarak ilerlemişse psikolojik yardım almadan en doğru biçimde kullanılamaz Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA Psikolojik Danışman Ahmet USTA |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|