Fotoğrafların Dili Olsa! |
10-16-2007 | #1 |
puslu
|
Fotoğrafların Dili Olsa!Resimdeki işçi sanki tren vagonlarının oluşturduğu bir yolda duruyorVe bu yolda hayatı gözlerinin önünden geçiyorBelkide o an da yapacağı işi düşünmekte belki de akşam sofrasında ki yiyeceği… Heyecandan saçları uçuşmuşKim bilir aklından neler geçiyorBelki hayatının en güzel günü belki de sadece işinin gereği gülümsüyor Büyük bir kitle sanki fabrikalarında greve durmuşlarSanki işçilerin haklarının hayvanlardan daha az savunulduğunun göstergesi olarak poz veriyorlar Resimde iki tarafta bulunan silik karakterlerin içinden birisi çıkıyor önümüzeSanki yağmurun yağışına aldırmıyorGözleri ileriye kısılmış,sanki bir şeyler düşünüyorKim bilir o an aklından neler geçiyor Sizce hangisi daha ilgi çekici F1 arabalarından bir Ferrari mi yoksa organizasyonda görevli bu kızlar mı? Topluluktan sıyrılıp kendi özelliklerini kullanabilmek ve başarıya bir adım daha yakın olabilmekKim bilir belki sahipleri orda bir yarışmaya konsantre oluyorlarAma bakın ki her zaman insanların istedikleri olmaz Sürü içerisinde lider kavgası daha ne denebilir ki… Parmaklıkların arkasından bir görüntüKüçük kız gerçektende bir hapishanede olmasada bu görüntüsüyle sanki hayatın çilesini çeken bir suçlunun bakışlarını andırıyorNe diyelim kaderi benzemesin… ABD’nin bayraklarıyla süslü bir çamurlu,eski,yırtık bir ayakkabıdan ibaretAslında ABD’nin de dünayada yaptığı budeğil mi yaptığı zulüm bir pislikten ibaret değil mi? Büyümeden önceki ilk pozunu vermişYoksa zaten büyümüşte o poza bilerek mi dahil edilmiş?O an tamda bu ironiyi belgelemiş O an da iki farklı yaşam gözlere takılanBir görüntüde kendi halinde denizin o engin yaşam ort dönmeye çalışan bir caretta caretta…Belki de sahile yumurtasını bıraktı yeni yavrular dünyaya getirecek neslinin devamını sağlayacakAma o bundan habersiz…Haberi olanlar ise diğer yaşam formunda onu izliyorlarEllerinde teknolojinin onlara sunduğu olanaklarıyla bu eşsiz görüntüyü belgelemeye çalışan insanlar… |
10-16-2007 | #3 |
m_r_b
|
vay be duman ettin ya durdum kaldım fotoğraflarda saol paylaştığın için
|