Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
keçe, kssö, sertleşme, sorunlari, ölçeği

Keçe Sertleşme Sorunlari Ölçeği ( Kssö )

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Keçe Sertleşme Sorunlari Ölçeği ( Kssö )

*

TANITIM

ölçtüğü Nitelik: Sertleşme sorunları yaşayan erkeklerin çeşitli davranış kalıplarında kendilerini nasıl gördüklerine ilişkin algıları

ölçek Türü: Kendini değerlendirme türü bir ölçektir Bireysel veya grup olarak uygulanabilir

Kimlere Uygulanabileceği: Yetişkinlere uygulanır

Uygulama Süresi: Zaman sınırlaması yoktur ölçek yaklaşık 30 dakikada doldurulabilir

Kapsam: 20 özellikten oluşan bir ölçektir

Materyal: Soru formu ( yanıtlar soru formu üzerine işaretlenir )
UYGULAMA İçİN PARATİK BİLGİLER

Uygulanışı: Kişilerin kendi kendine yanıtlayabileceği, uygulaması çok kolay bir ölçektir

Yönergesi: Formun başında soruların nasıl yanıtlanabileceği ile ilgili bilgi vardır

Yanıtlanması: ölçeğin 20 maddesi olmakla birlikte, anlaşılabilirliği sağlamak için işaretleme 1-6 arası Likert tarzında yapılmaktadır

Puanlaması: Maddeler, 6 noktalı bir boyut üzerinden alınan puanlara göre değerlendirilir Puan ranjı 0-120dir

Yorumlanması: ölçekten alınan toplam puanların yüksekliği, kişinin sertleşme sorununun şiddetini gösterir Yüksek puanlar şiddetli sertleşme sorununa, ortalama puanlar orta şiddette sertleşme sorununa, düşük puanlar ise hafif şiddette sertleşme sorununa işaret eder

01-49 Puan: Normal yani Sertleşme Sorunu Yok

50-69 Puan: Hafif Şiddette Sertleşme Sorunu

70-99 Puan: Orta Şiddette Sertleşme Sorunu

100-120 Puan: Şiddetli Sertleşme Sorunu

Uygulayıcının Nitelikleri: Bu tür bir ölçek ancak cinsel terapi yapan modern cinsel tedaviler konusunda bilgili ve tecrübeli hekimler ve psikologlar tarafından uygulanabilir
öZGüN FORM
GENEL BİLGİ

özgün Adı: KEçE SERTLEŞME SORUNLARI öLçEĞİ ( KSSö )

Geliştiren: DrACem KEçE
TEKNİK DEĞERLENDİRME

Güvenirlik: Bu ölçek sertleşme sorunları ile başvuran ve cinsel terapi ile tedavi sürecine alınan hastaların ortak davranış özelliklerinin saptanması ve zamanla kendilerini başka insanlarla karşılaştırırken olumsuz yönlerini görmeleri hipotezi ile hazırlanmıştır İç tutarlılık halen araştırma aşamasındadır

Geçerlik: ölçüt bağıntılı geçerlik ve yapı geçerliği halen araştırma aşamasındadır
TüRKİYEDE KULLANILDIĞI ARAŞTIRMALAR ve YAYINLAR

KEçE, ACem ( 2006 ) 200 sertleşme sorunu yaşayan hastada ortak davranış kalıplarının araştırılması
( KSSö )*
Lütfen aşağıdaki her cümleyi dikkatli okuduktan sonra her ifadenin yanındaki kutulardan size en uygun olan birinin içine (*) işareti koyunuz Lütfen sadece bir seçeneği işaretleyiniz ve aşağıdaki soruları son 6 aylık cinsel yaşamınızı dikkate alarak yanıtlayınız
1- Bana Hiç Uygun Değil 4- Bana Biraz Uygun

2- Bana çoğunlukla Uygun Değil 5- Bana Uygun

3- Bana Pek Uygun Değil 6- Bana çok Uygun
1- Kafam genellikle karışıktır, partnerimle cinsellik dışı ilişkilerim de genellikle bozuktur

1 ( ) 2 ( ) 3 ( ) 4 ( ) 5 ( ) 6 ( )
2- Sigara veya ***** kullanırım

3- Cinsel ilişki sırasında, ilk birleşme anından sonra, her zaman sertliğimi bir süre daha devam ettirmede zorluk yaşarım

4- Cinsel haz, şefkat ve sevgi gibi temel insanı gereksinimlerin tatmin edilmesi benim için çok önemli değildir

5- Cinsel partnerimle ilişki kurma girişimlerimde, cinsel ilişki benim için her zaman tatmin edici olmaz

6- Kendimi cinsel ilişki sonrası şaşkın, rezil olmuş, zayıf, korkmuş, bezgin, umudunu veya özgüveni kaybetmiş hissederim

7-*****imin sertliğini koruması konusunda kendime çok güvenemem

8- Cinselliği; duygusal ve bedensel hazzın paylaşılması olarak görmek yerine, cinsel birleşme ve orgazmdan ibaret mekanik bir olay olarak görürüm

9- Sertleşme konusundaki başarısızlıklarımın arkasında, fiziksel bir hastalık, psikolojik bir durum, kişisel bir rahatsızlık veya dini cezalardan biri olduğunu düşünürüm

10- Cinsel temaslar sırasında kendimi izlediğimi ve partnerlerimle olan temaslarımda duygularıma yoğunlaşmak yerine kendi performansımı kafama taktığımı düşünürüm

11- Cinsellikte yalnızca *****e odaklanırım yani *****in büyüklüğü, performansı, sertliği benim için çok önemlidir

12- Kendimi genellikle rahat ve gevşemiş olarak hissetmem

13- Cinsel uyarı sonrası meydana gelen sertleşmem, her zaman bir cinsel birleşme için yeterli olamamıştır

14- Hipertansiyon, kalp hastalıkları, kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı ve prostat büyümesi vb hastalıklarım vardır

15- Depresyon, anksiyete ( sıkıntı ) ve stres gibi psikolojik faktörler hayatımda sıklıkla vardır

16- Sosyal açıdan içe dönüğümdür ve karşı cinsle ilişkilerimde genellikle uyumsuzluk sorunu yaşarım

17- Yaşamımda ve cinsellikte genellikle tatminsizlik duygusuna kapılırım

18- Beklemeye tahammülüm yoktur Olayları çok abartarak bir an önce halledilmesini isterim

19- Erken boşalma ve cinsel isteksizlik gibi sorunlarım vardır

20- Cinsel ilişkilerim sırasında, ilişkiyi tamamlamak üzere sertliğimi korumak benim için çok zor bir durumdur

*KEçE DrACem CİNSEL Tıp Derneği - ANKARA - 2006

Kaynak: Yazının Orjinali için:wwwcisedorgtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com