![]() |
Anket: Aldatma Anketi Sonuçlari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anket: Aldatma Anketi Sonuçlari* Toplam Sayı 1250 Yaş %50 18 - 28 Arası %35 29 - 38 Arası %15 39 - 48 Arası Cinsiyetiniz? %65 Erkek %35 Bayan Eğitim Durumunuz Nedir? %1 Okur-Yazar Değil %5 İlkokul %14 Ortaokul %40 Lise %40 üniversite Eşinizi veya Partnerinizi Hiç Aldattınız mı? %30 Evet %70 Hayır Eşinizi veya Partnerinizi Kaç Kez ( Farklı Bir Partnerle ) Aldattınız? ( Sadece Eşini/Partnerini Aldatanlar Yanıtlayacak ) %50 1-4 %35 5-9 %10 10-15 %5 16 ve üzeri Sizce Duygusal Aldatma ve Cinsel Aldatma Arasında Fark Var mı? %24 Evet Var %76 Hayır Yok Eşinizi veya Partnerinizi Duygusal Olarak mı Yoksa Cinsel Olarak mı Aldattınız? ( Sadece Eşini/Partnerini Aldatanlar Yanıtlayacak ) %60 Duygusal Olarak %24 Cinsel Olarak %16 Her İkisi de Eşinizi veya Partnerinizi Aldatma Nedeniniz Nedir? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ![]() %45 Eşim veya Partnerim Beni Cinsel Olarak Tatmin Etmiyordu %10 Eşim veya Partnerim Beni Beğenmiyordu %15 Bunalımlı Bir Dönemdeydim %20 Canım **** İstiyordu %10 Baştan çıkarmanın Verdiği Zevkten Dolayı %14 İstediğimi Elde Edebileceğimi Kendime Kanıtlamak İçin %16 Cinsel İsteğim çok Fazla %10 Yasak Aşkın İnanılmaz Olması ve Başka Bir Olayda Asla Bulunmayan Bir Haz Yaşatması %25 Bir Filmden veya Okuduğum Bir yazıdan Etkilendim %40 Eşim veya Partnerim İle İlişki Sorunlarım Vardı %35 Daha Fazla Yakınlık ve Şefkat özlemi çektiğim İçin %20 O Oradaydı ve Ortam öyle Gerektirdi %14 Arkadaşlarımı Etkilemek İçin %12 Aldatan Arkadaşları Taklit Etmek İstedim Herhalde %18 Sarhoştum %22 Basit Bir Deneme Yapmak İstedim %48 Başka Birine Aşık Oldum %36 çok Uğraştı %24 Peşinde Koşulan Biri Olduğu İçin, %12 Eşim veya Partnerim Farkına Varmıyor %40 çok Doğal Bir Olay %38 Fantezilerimi Eşimle veya Partnerimle Gerçekleştiremiyordum %24 Tamamen Kazaydı %16 Macera Yaşamayı Seviyorum %40 Eşimle veya Partnerimle Aramızda Karşılıklı Sevgisizlik Vardı %42 Eşim veya Partnerim Benim Duygularıma ve Düşüncelerime Değer Vermiyordu %44 Eşimle veya Partnerimle İlişkilerimizin Rutinleştiği Bir Dönemdi %50 Eşim veya Partnerim Beni Dinlemiyordu %50 Eşim veya Partnerim Beni İhmal Ediyordu %30 Eşim veya Partnerim Bana Şiddet Uyguluyordu %24 Eşim veya Partnerim Beni Aldattığı İçin %16 Eşim veya Partnerim Beni Hep Kendisini Aldatmakla Suçladığı İçin %22 Kendimi Yalnız ve Terkedilmiş Hissettiğim İçin %28 Kariyer Yapmamda Bana Yardımcı Olması İçin Eşinizi veya Partnerinizi Kiminle Aldattınız? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ![]() %30 Yakın çalışma Arkadaşlarımdan Birisiyle %10 Bir Aile Dostumuzla %15 Barda veya Eğlence Yerinde Tanıştığım Birisiyle %15 Yakın Aile çevremden Biriyle %10 Komşumuzla %20 Diğer Aldattığınız Kişi Eşinizden veya Partnerinizden Daha Güzel veya Yakışıklı mıydı? ( Sadece Eşini/Partnerini Aldatanlar Yanıtlayacak ) %45 Evet Güzeldi / Yakışıklıydı %55 Hayır Güzel Değildi / Yakışıklı Değildi Eşinizin veya Partnerinizin Sizi Aldattığını Nerden Anlarsınız? (Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) %35 Cep Telefonunun Fatura Adresini Değiştirmişse veya Faturası Kabarık Geliyorsa %25 Cep Telefonunu Hiç Yanından Ayırmıyorsa %20 önemli Günleri yada Yıl Dönümleri Kutlamayı Aksatıyorsa %15 Yıllık Tatil Programlarını Aksatıyor ve Ayrı Ayrı Tatile çıkmak İstiyorsa %40 Beni önemsemiyorsa %35 Birden Bire Aşırı Kıskanmaya Başlamışsa veya Aşırı Kıskançlığı Birden Bire Bırakmışsa %15 Eskisi Gibi Hediye Alamıyorsa %55 Eskisinden Daha Farklı Giyiniyorsa %60 Aynanın Karşısında Eskiye Göre Daha Fazla Vakit Geçiriyorsa %65 Vücudunda Morarma ve çürük Varsa %40 Arada Bir Kayboluyor ve Ona Ulaşılamıyorsa %42 Sık Sık İş Görüşmelerine veya Seyahate çıkıyorsa %24 Yüzüğünü Takmıyorsa %24 Cinsel Açıdan İsteksizse %16 Yatağınızı Ayırıyorsa %24 Aşk ve Sevgi üzerine çok Fazla Kitap ve Şiir Okuyorsa %36 Sık Yalan Söylüyorsa %20 Diğer Ne İçin Evlendiniz? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) %32 Aşık Olduğum İçin %30 İstediğim ve Sevdiğim İçin %40 Zorunluluklar Yüzünden %24 Fazla Düşünmeden Evlendim %42 akti Geldiğini Düşündüğüm İçin %44 Toplum ve Aile Baskısı Yüzünden %10 Diğer Evliliğinizde yada Beraberliğinizde Mutlu Musunuz? %38 Evet %62 Hayır Eş Seçerken Nelere Dikkat Ediyorsunuz? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) %40 Parası yada Ekonomik Gücü Olmasına %38 Yakışıklı yada Güzel Olmasına %42 Beni Sevmesine veya Aşık Olmasına %36 Eğitimine ve Kültürlü Olmasına %40 Sağlıklı Olmasına %16 Diğer Bütün Aşklar Evliliğin İlk 5 Yılında Biter mi ? %45 Evet %55 Hayır Sizce Görücü Usulü İle Evlenmek Aldatmaya Neden Olabilir mi? %58 Evet %42 Hayır Sizce Aşağıdaki Nedenlerden Hangisi Aldatmayı Kolaylaştırır? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) %42 Aile Baskısıyla ve Gönülsüz Kurulan Evlilikler %32 Eş veya Partner Tarafından Daha önce Yapılan Aldatma %20 ***** Kullanılması %28 Aşırı Kıskançlık ve Baskı %36 Cinsellikte Romantizm ve Aşk Oyunlarının Olmayışı %16 Depresyon, Mani vb ![]() %22 Gençliğinde Karşı Cinsle Hiç Flört Etmeme %48 Cinsel Tatminsizlik %12 çocukken Baba veya Anne Tarafından Terk Edilme %44 Güç ve Statü Sahibi Olma %38 çapkın Arkadaşların Varlığı %12 Başarılı Olamama %20 Aşağılanma veya Gururu İle Oynanma %50 eteri Kadar İlgi ve Sevgi Görmeme %10 Diğer Sizce Erkek mi Kadın mı Daha Kolay Aldatır? %85 Erkek %15 Kadın Sanal Ortamda Chat Aşkları Aldatma Sayılır mı? %70 Evet %25 Hayır %5 Fikrim Yok Sizce Kadınlar mı Erkekler mi Daha Kıskançtır? %48 Erkekler %52 Kadınlar Eşinizi veya Partnerinizi Aldattığınızda Suçluluk Duyuyor musunuz? ( Sadece Eşini/Partnerini Aldatanlar Yanıtlayacak ) %68 Evet %32 Hayır Aldatılmayı Affedebilir misiniz? %10 Evet %90 Hayır Eşiniz veya Partneriniz Sizi Aldatırsa Boşanır veya İlişkinizi Noktalar mısınız? %65 Evet %15 Hayır %20 Başıma Gelmeden Bir Şey Diyemem Eşiniz veya Partneriniz Sizi Aldatırsa İlişkinizde Hangi Duyguların Zedeleneceğini Düşünürsünüz? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) %50 Güven %42 Sevgi %44 Saygı %55 Sadakat %12 Diğer Eşiniz veya Partneriniz Sizi Aldatırsa Onu Cezalandırmayı Düşünür müsünüz? %95 Evet %5 Hayır Kaynak: Yazının Orjinali için:www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|