Şerbet Kültürü

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şerbet Kültürü



Şekerin bal, gül, çeşitli baharat ve taze meyvelerle kaynatılıp su ile sulandırılmış şekline şerbet denir Şerbet kelimesi Arapça’da içmek anlamına gelen “Şariba” kelimesinden gelir Doğu ülkelerinde yüzlerce yıldır içilen şerbet modern içeceklerin keşfiyle unutula gelmiştir Ancak doğal beslenmeye dönüşle birlikte tekrar hatırlanan şerbetler, doğum kutlamaları, söz, nişan davetleri, sünnet gibi zamanlarda da ikram edilir Şerbet kültürü çok geniş bir coğrafyada devam ettiği için yüzlerce çeşidi vardır Şerbet yapımında bal, gül yaprakları, meyveler, baharatlar, kuruyemişler ve bunların karışımları yaygın olarak kullanılmaktadır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.