Kan Kanseri (Lösemi)

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kan Kanseri (Lösemi)

Lösemi (söylenişi Fransızca'dan, aslında Yunanca'dan ?????????, ?????, lefkó - beyaz, ak ve ????, ema - kan), kan hücrelerinin özellikle de lökositlerin normalin üzerinde çoğalması ile kendini gösteren bir kanser türüdür Yüksek sayıdaki olgunlaşmamış ve malign hücrelerin normal ilik hücrelerinin yerini alması ile iliklerde hasar meydana gelir Böylece kan pıhtılaşmasında rol oynayan plateletler ve savunmada rol oynayan lökositlerin sayısı azalmaya başlar Bu da lösemi hastalarında zedelenmelerin ve kanamaların yoğun görülmesine, hastaların kolay enfeksiyon kapmasına neden olur Savunma mekanizması zayıflar İleri aşamalarda kırmızı kan hücresi eksikliği anemiye, nefes darlığına neden olabilir Bunun dışında zayıflık ve yorgunluk, ateş, bazı nörolojik semptomlar, dişetlerinde şişkinlik ve kanamalar gibi belirtileri de vardır

Kan kanserinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (müzmin ve had) çeşitleri vardır Bazı tipler daha hızlı ve kötü bir gidiş gösterir Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir

Akut Lösemi

Akut lösemide, kemik iliğinde olgunlaşmamış kan hücreleri hızlı bir şekilde üretilmekte, ve sonuçta sağlıklı-normal kan hücrelerinden sayıca daha fazla hale gelmektedirler Bu anormal hücreler diğer organlara da yayılarak, organı fonksiyonlarını yapamaz hale getirebilirler Akut lösemilerin sınıflandırılması temel olarak olgunlaşmayan hücrelerin tipleir esas alınarak yapılır:

- Akut Lenfoid Lösemi (ALL) : Normalde lenfosit adı verilen olgun kan hücresi tipine dönüşmesi gereken lenfoblast isimli olgunlaşmamış kan hücrelerin artması ile karakterizedir Bu lenfoblastlarin sayıları çaok miktarda artar ve genelde lenf düğümlerinde birikirek şişliklere neden olurlar ALL, en sık gözlenen çocukluk çağı kanseridir, ve 15 yaş altındaki çocuklarda gözlenen lösemilern %80 i ALL dir Bazen yetişkinlerde de görülebilmekle birlikte, 50 yaşın üzerinde ALL son derece nadirdir

- Akut Myeloid Lösemi (AML) : Myeloblast adı verilen ve normal kan hücrelerine dönüşmesi gereken olgunlaşmamış kan hücrelerlinin üretimi ile karakterizedir Olgunlaşmamış bu hücreler kemik iliğinde çok yüksek sayılara ulaşırlar ve normal kan hücrelerinin üretimini azaltırlar Sonuçta anemi (kansızlık - kırmızı kan hücresi üretiminde azalma) ve sık enfeksiyona yakalanma (beyaz kan hücresi üretiminde azalma) durumu ortaya çıkabilir Ergenlik çağında ve 20 li yaşlarda saptanan lösemilerin %50 sini, yetişkinlerdeki lösemilerin de %20 sini AML oluşturur

Lösemi Belirtileri

Erken döneme ait belirtiler genelde gözden kaçmaktadır, çünkü bu dönemdeki şikayetler nezle veya diğer sık gözlenen hastalık şikayetlerine benzer

- Ateş, halsizlik, kemik ve eklemlerde ağrılar, baş ağrıları, deride kızarıklıklar,
- lenf düğümlerinde şişlikler
- sık sık enfeksiyona yakalanma
- sebebi bilinmeyen kilo kaybı
- dişeti ve burun kanamaları
- karaciğer veya dalakta büyüme veya karında şişkinlik hissi
- ciltte sık sık çürükler meydana gelmesi veya kesiklerin çok güç durması

Kan kanserinin hücre tipine göre (myeloit, lenfoit gibi) ve hastalığın süresine göre (müzmin ve had) çeşitleri vardır Bazı tipler daha hızlı ve kötü bir gidiş gösterir Çocukluk çağında lösemi tipleri diğer kanser tiplerine göre daha sık görülmektedir

Lösemi Tedavisi
Halk arasında kan kanseri olarak da bilinen lösemi tedavi edilebilen ancak son derece pahalı bir hastalık 3-5 yıl arası süren tedavi % 70-85 oranında başarıya ulaşıyor Çocukluk çağında her yıl 1000-1500 kadar yeni lösemi ortaya çıkıyor

Lösemi Bitkisel (Alternatif) Tedavi
Alternatif bitkisel lösemi tedavisi erken evrelerde mümkün olan bir hastalıktır Uygulanacak bitkisel tedavi uzmanlar tarafından hastanın yaşı, hastalığın evresi, daha önce aldığı - almadığı tedaviler göz önünde bulundururak uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Kan Kanseri (Lösemi)

Eski 07-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kan Kanseri (Lösemi)

Selam

Merhaba bu kan kanserinin kac türü var bilmiyorum ama eski kitaplarin birinde buna dair bir bilgiye rastlamistim Dogruluk derecesini bilmiyorum yinede bilgi acisindan burda paylasmak istedim suan kaynakta aklimda degil ama yinede paylasmayi uygun gördüm Kan kanserine karsi kaplumbaga kaninin hastaya icirilmesi tavsiye ediliyor ama hastanin haberi olmamali Neticede bunlar alternatif tedavi yöntemleri bende doktor olmadigim icin cesit ve türlerini bilemiyorum ama sadece bilgi acisindan ve kaybolmami acisindan yazdim ve paylasmak istedim

Saygilarimla iyi paylasimlar hoscakalin

Alıntı Yaparak Cevapla

Kan Kanseri (Lösemi)

Eski 07-23-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Kan Kanseri (Lösemi)

Nurlu Nickli Üyeden Alıntı

Selam

Kan kanserine karsi kaplumbaga kaninin hastaya icirilmesi tavsiye ediliyor ama hastanin haberi olmamali Neticede bunlar alternatif tedavi yöntemleri bende doktor olmadigim icin cesit ve türlerini bilemiyorum ama sadece bilgi acisindan ve kaybolmami acisindan yazdim ve paylasmak istedim

Saygilarimla iyi paylasimlar hoscakalin

kaplumbaga kanimi? ilk defa böyle birsey duydum hangi deneyi sonucu bu yöntem onaylanmis? inanmayin öyle seylere yalan! lösemi=leukämie, ikiye ayrilir 1 kronik lösemi 2 akut lösemi tehlilkeli olani akut lösemi, tibba göre bu birkac hafta- 6 ay icinde öldürür, tabi dogrusunu Allah bilir kronik lösemi cogu zaman hasta tarafindan bilinmez bile yillardir yasar hastaligiyla tibbda lösemi cesidi budur: AML, ALL, CLL, CML cocuk yasda gecirilen lösemiyi yenme sansi cok cok yüksek ama ilerki yasda akut olarak yakalanmis lösemi cok tehlikeli terapisi sanirim bilinir kök hücre nakli bu yüzden herkezin kök hücre bankasina üye olmasi önerilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Kan Kanseri (Lösemi)

Eski 07-23-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Kan Kanseri (Lösemi)

KAPLUMBAĞALAR hakkında yanlış inanışlar;

Kanser hastalığına iyi geldiğini duyan kişiler veteriner kliniklerine defalarca kaplumbağa getirip kanının alınmasını istiyorlar Kanser tedavisi gören kişilerin mikropsuz şeyler tüketmeleri gerekirken, doğal ortamda bir çok mikrobu üzerinde barındırmaya alışmış bir kaplumbağanın kanı ile o insana geçeçek hastalıkları düşünmek bile istemiyorum, gerçekten çok sakıncalı bir durum

Kaynak:“Reptil Hastalıkları”, ProfDrArif Kurtdede

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com