Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağız, bakımı, diş, incelik, ister

Ağız Ve Diş Bakımı Neden İncelik İster?

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

2006 yılında yapılan bir araştırma sonuçlarına göre; ağzımızda ortalama 6 milyar bakteri bulunuyor

Düşüncesi bile mide bulandırıcı değil mi? Bu canlıların beslenme ve üreme dönemleri ağzın aktif olmadığı zamanlara, yani uykuya denk geldiğinden, uyanınca ağızda kötü bir koku olmasına, diş çürümesine ve ağız içi iltihaplanmalara neden olur Kolombiya ve Minnesota Üniversiteleri’nde yapılan araştırmalar, ağız içinde yaşayan bakterilerin, bu saydıklarımızın yanı sıra damar kalınlaşmasına yol açarak kalp hastalıklarına da neden olduklarını ortaya çıkarttı Bu bakterilerden kurtulmak için en basit yol ise, dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı anti bakteriyel bir gargara ile çalkalamak Ayrıca, San Antonio’daki hava üssündeki araştırmacılar da çalkalamadan tam 105 dakika sonra ağızdaki bakterilerin tamamen sıfırlandığını ortaya koydular

Diş ipi kusursuz değildir
Diş ipi ön dişlerdeki kir tabakasını temizlenmekte etkili bir yöntem olsa da, öndekilere nazaran oldukça kıvrımlı olan arka dişlerde çok işe yaramaz Dişler arasındaki bu kıvrımlara saklanan bakteriler de onların çürümesine neden olur Bu nedenle, elektrikli diş fırçaları diş ipiyle ulaşamayacağınız yerlere ulaşabildikleri için daha çok işinize yarayacaktır Nebraska Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, elektrikli diş fırçasının diş eti kanamalarını önlemede diş ipine oranla yüzde 93 daha etkili olduğu ortaya çıkmış

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

burada dişerinden sorun yaşayan tek insan benim kanımca zamanında yeterli özeni göstermedim tedaviyi aksattım,sağ ve soldaki 2 büyük azı dişim çekildi kocaman bir boşluk var yemek yerken hep oraya kaçıyor yarın diş taşı operasyonuna gitcem + 2 ya da 3 tane kanal tedavisi olcam aslında 4 - 5 felan vardı kanal tedavisi ama dedimya aksattım diye onlar çürüdü,e bu sayı düştükçe benim ağzımdaki diş sayısıda buna bağlı olarak azalıyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com