![]() |
Bademcik Sorunlarında Şifalı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademcik Sorunlarında Şifalı BitkilerBademcikler ağzın arka tarafında iki yönlü bulunan oval şekilli doku kütlesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Bademciklerin iltihabı tedavi edilmediğinde yakınlarında bulunan lenf bezlerini etkileyecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bademcik iltihabının belirtileri ateş, baş ağrısı, eklemlerde ağrı ve genel halsizlik, yutkunma güçlüğü, boğaz ağrısı, boğazda kırmızılıktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yazı sifaliotlar ![]() ![]() Bademcik iltihabı sırasında boğazı tahriş edici baharat ve çeşniler, yoğurt ayran gibi ekşi gıdalar, et ürünleri ve kızartmalardan kaçınılmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yazı sifaliotlar ![]() ![]() Bademcik iltihaplarında bitkisel yöntemler: * Dört tatlı kaşığı taze bal ve 1 yemek kaşığı limon suyu bir bardak ılık suya karıştırılarak yavaşça yudumlanır ![]() * Bir bardak sıcak sütün içine bir tutam toz zerdeçal ve bir tutam karabiber serpilerek 3 gün boyunca yatmadan önce içilmelidir ![]() * 300 ml ![]() ![]() ![]() ![]() * 12 gram orman menekşesi 50 ml ![]() ![]() * İki yemek kaşığı çemen tohumu bir litre suya atılarak suyun yarısı uçana kadar kaynatılmalı ve soğutulduktan sonra gün içinde sık sık gargara yapılmalıdır ![]() * Ekinezya ve altınmühür otları eşit miktarda karıştırılarak demlenir ![]() ![]() Bu yazı sifaliotlar ![]() ![]() * Bol miktarda sarımsak yemek, bitkinin iltihap giderici özellikleri nedeni ile oldukça fazla rahatlama sağlayacaktır ![]() * İki yemek kaşığı soğan suyu bir bardak ılık suya eklenerek gargara olarak kullanılmalıdır ![]() ![]() * Tarçın, biber ve bal suyla kaynatılarak ılık halde içilir ![]() * Özellikle yatılmadan önce sıcak tuzlu su ile gargara yapılması oldukça faydalıdır ![]() * Zencefil, nane, yeşil çay, fesleğen, biber ve bal kullanılarak yapılan çaydan bir fincan içilmesi çok kez bademcik iltihaplarını yatıştırmaktadır ![]() * 1 tatlı kaşığı mürver çiçeği, 1 tatlı kaşığı nane yaprağı, 1 tatlı kaşığı civanperçemi ve 4 bardak su 20 dakika kaynatılarak günde 2 defa birer fincan içilir ![]() * Bir tatlı kaşığı bal, bir yemek kaşığı sıcak su, bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırılarak ağızda dolaştırılır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|