İrmiğin Faydaları

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmiğin Faydaları



Buğday türü olan irmik, daha çok makarna yapımında, yemekleri koyulaştırmada ve hepimizin bildiği gibi vazgeçilmez bir malzeme olarak tatlılarda kullanılır İrmiğin bilmediğimiz pek çok faydası da mevcut İşte tüm bunları Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Kolbakır sıraladı

- Protein değerinin yüksek oluşu nedeniyle vejetaryenler tarafından buğday ununa kıyasla daha sık kullanılır
- Protein, karbonhidrat ve enerji içeriğiyle bebek beslenmesinde önemli bir yere sahiptir

- Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır, bu özelliğiyle diyabet ve insülin direnci durumlarında kullanımı beyaz una kıyasla daha uygundur



- Sindirim açısından beyaz una göre daha avantajlıdır, yine bu özelliğiyle de bebek beslenmesinde önemlidir
- İçeriğindeki B ve E vitaminleri ile hem çocuk hem yetişkin sağlığı üzerine faydaları vardır
- Yüksek karbonhidrat ve enerji içeriğiyle zayıflama diyetlerinde irmik kullanımı, aynen beyaz veya esmer unlarda olduğu gibi diyetisyenin öngördüğü miktarlarda olduğu sürece bir sakınca oluşturmamakta aksine düşük glisemik indeksi ve kolay sindirilebilir oluşuyla önerilmektedir
hürriyet

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.